Miten osoittaa läheisyyttä julkisesti (mitä on PDA)

Public Display of Affection eli PDA on englanninkielinen termi, joka tarkoittaa tapoja ilmaista läheisyyttä ja kiintymystä julkisesti.

Vaikka PDA:n taso voi vaihdella kulttuuristen normien ja henkilökohtaisten tapojen mukaan, yleisesti voidaan ajatella, että julkiset hellyydenosoitukset vahvistavat sidettä kumppanien välillä.

Seuraavaksi tutustutaan yleisimpiin julkisiin rakkaudenosoituksiin!

Kädestä pitäminen

Yksi yleisimmistä PDA-muodoista on kädestä pitäminen. Tämä yksinkertainen mutta voimakas ele symboloi kumppaneiden välistä yhtenäisyyttä ja tukea. Käveletpä sitten kadulla, katsot elokuvaa leffateatterissa tai syöt ravintolassa, kädestä pitäminen lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sitä kannattaa aina harrastaa.

Hellät kosketukset

Kevyet kosketukset käsivarteen, olkapäähän tai selkään viestivät hellyyttä ja yhteyttä. Rakastava kosketus keskustelun aikana ravintolassa, kadulla kävellessä tai jonossa seistessä voi vahvistaa emotionaalista sidettä kumppanien välillä.

Halaaminen

Halaaminen on lämmin ja lohdullinen tapa osoittaa kiintymystä julkisesti. Syleile kumppaniasi rakastavalla halauksella. Olipa kyseessä nopea halaus tai pitkäaikainen halaus, halaaminen viestii yleensä vahvasta tunneyhteydestä.

Julkinen suuteleminen

Julkinen suuteleminen voi vaihdella lempeästä huulille pusuttelusta aina intohimoisempaan suudelmaan asti. Makea suudelma hyvästiksi tai nopea pusu poskelle voi lisätä ripauksen romantiikkaa arjen hetkiin.

Korviin kuiskiminen

Rakkauden sanojen kuiskaaminen kumppanisi korvaan on sekin intiimi PDA-ele. Kuiskaus luo yksityisen yhteyden hetken jopa ruuhkaisessa ympäristössä, kun vain te kuulette toisenne.

Otsasuudelmat

Suudelma otsalle on suloinen ja hellä ele, joka osoittaa huolenpitoa ja suojaa. Tämä PDA nähdään usein rakastavana tapana ilmaista kiintymystä.

Kiusoittelu

Kevyt kutitus, leikkisä kiusoitteleminen tai kevyt flirttailu julkisesti voivat tuoda lisöö spontaanisuuden tunnetta suhteeseesi.

Aterian jakaminen

Ruokien syöttäminen toisilleen tai juoman tarjoaminen voi olla intiimiä kumppanisi tarpeista huolehtimista. Ruoan jakaminen on aina rakkauden osoitus

Silmiin katsominen

Katsekontaktin ylläpitäminen ja rakkaudellinen toistensa katseleminen osoittavat syvää yhteyttä ja läheisyyttä. Silmiin katsominen on tehokas tapa viestiä rakkaudesta sanaakaan sanomatta.

Yhteenveto

Julkiset kiintymyksen osoitukset ovat kauniita läheisyyden ilmauksia, jotka voivat tuoda iloa ja lämpöä jokaiseen suhteeseen.