Panokaverit eli vakipano netistä

Panokaveri eli fuckbuddy on henkilö, jonka kanssa harrastat seksiä ilman sitoumuksia. Siis seksiä ilman tunteita. Seksiä ilman suhdetta. Yksinkertaista, eikö totta. Lue siis alta miten sinäkin voit hankkia vakipano suhde fuckbuddyn netistä.

Hanki panokaveri netistä

Panokaveri sana tulee englanninkielisestä termistä ”fuckbuddy”. Usein käytetään myös sanontaa ”friends with benefits” eli ”kaveri eduilla”. Suomessa käytetään panokaveri-sanan lisäksi myös termiä vakipano, jolla viitataan käytännössä henkilöön, jonka kanssa pannaan ”vakituisesti” (usein, tasaisin väliajoin), mutta jonka kanssa ei olla parisuhteessa.

Nykyään panokaverit voi hankkia myös netistä! Alta löydät omat seksitreffisivustojen suosikkimme. Nämä (maksulliset) palvelut ovat sivustoja, joita ihmiset siis käyttävät löytääkseen seksiseuraa ja seksisuhteen netistä.

Huom! Useimpiin palveluihin rekisteröityminen on ilmaista, mutta yhteydenotto sekä muut lisäominaisuudet maksavat. Lisäksi suurin osa palveluista tarjoaa lyhyttä testijaksoa. Usein tilaus jatkuu jatkuvamuotoisena testijakson jälkeen. Jos et halua jatkaa tilaustasi, pitää sinun erikseen peruuttaa se.

Kenelle panokaveri sopii?

Panokaveri eli vakipano suhdePanokaveri sopii kenelle tahansa, joka etsii vapaata seksiseuraa ilman rajoituksia. Seuraa, jonka kanssa voit olla ilman rajoituksia ja toteuttaa omaa seksuaalisuuttasi ilman paineita parisuhteesta tai tunteista (ei rakkautta, ei mustasukkaisuutta).

Paras panokaveri on sellainen, joka tykkää samantyyppisestä seksistä ja jonka kanssa olette samaa mieltä panosuhteesta. Kannattaa siis jo alussa keskustella fuckbuddyn kanssa ja sopia seksisuhteen ”säännöistä” (ei tunteita, millaista seksiä, mitä voitte odottaa tai ei odottaa suhteelta).

Mieti tätä

  • Oletko valmis pitämään suhteen vain seksissä? Heräävätkö sinulla tunteet helposti? Panokaveri pannaan, ei deitata.
  • Haluatko löytää rakkauden? Älä etsi silloin fuckbuddya suosittelemiltamme seksitreffisivustoilta, vaan kokeile oikeita deittisivustoja.
  • Oletko valmis kokemaan uutta? Seksi uuden tuttavuuden kanssa on aina erilaista. Ole siis avoin, mutta keskustele vakipano suhteen kanssa seksin ”säännöistä”.
  • Kerrotko muille? On ihan OK pitää panokaveri vain omana tietonaan. Toiset puhuvat panosuhteestaan kavereilleen, jotkut eivät. Molemmat valinnat ovat OK.

Muista nämä & toimi

  • Panokaverin löytää vain itse etsimällä. Jos et itse aktivoidu, et löydä panosuhdetta.
  • Netissä, esim. suosittelemillamme sivustoilla, voit tavata henkilöitä, mutta lopullinen seksuaalinen kemia ratkeaa oikeastaan vasta tavattaessa.
  • Ole avoin ja rehellinen. Kerro panokaverillesi mitä haluat ja mitä et halua. Jos haluat lopettaa panosuhteen tai jättää sen vain yhteen kertaan, sano se suoraan.
  • Muista ehkäisy. AINA. Kondomi on ainut ehkäisymenetelmä, joka suojaa sukupuolitaudeilta. Käytä kondomia.

Ei vain pelimiesten tai puumien juttu

Vaikka moni saattaa ajatella, että panokaverit ovat vain jonkinlainen kaupunkilegenda tai todellisten peli- tai panomiesten juttuja, on vakipanon pitäminen sinkuilla erittäin yleistä. Luonnollisesti suhde vakipanoon voi olla lyhyt tai pitka – se voi olla syvä tai pelkästään pinnallinen. Joskus tavallisesta kaverista voi tulla panokaveri – jolloin seksi saattaa jopa syventää kaverisuhdetta. Ja seksin lisäksi suhteeseen saattaa liittyä myös läheisyyttä ja ajanviettoa, vaikka kyseessä ei olisikaan vakava parisuhde.

Vastaavasti toinen vakipanojen ääripää on panokaveri, jonka tunnet vain seksin kautta ja jonka kanssa et muuten ole missään tekemisisssä. Tällaisia panokavereita tavallisesti etsitään netistä – ja me annammekin tällä sivustolla paljon vinkkejä juuri tämänkaltaisen panoseuran löytämiseen. Tavallisesti tuntemattomien panosuhde alkaa sillä, että he tapaavat netissä. Yllä olemme suositelleet muutamia maksullisia palveluita, joita suomalaiset käyttävät löytääkseen seksiseuraa netistä. Yksi ilmainen vaihtoehto on Tinder. Tosin Tinderissä on nykyään paljon käyttäjiä, jotka etsivät vakavampaa parisuhdetta perinteisen panosuhteen sijaan. Siksi suosittelemamme verkkopalvelut ovat hyvä vaihtoehto: niiden käyttäjät eivät etsi parisuhdetta, he etsivät panokaveria netistä.

Seksisuhteita voi siis olla paljon erilaisia aina kavereiden tai tuttavien välisistä jutuista yhden illan panoihin ja puhtaisiin seksikavereihin. Varmaa kuitenkin on, että seksikaverit ovat paljon yleisempiä kuin tavallisesti luulemme. Ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Minkä ikäinen voi hankkia panokaverin netistä?

Minkä tahansa ikäinen. Iällä ei ole merkitystä. Toki tutkimukset ovat osoittaneet, että nuoremmat kaksikymppiset ja kolmekymppiset ovat keskimäärin tyytyväisempiä kevyempiin seksisuhteisiin, kun taas vanhemmat yli nelikymppiset hakevat yleensä syvällisempiä panosuhteita. Siis seksin lisäksi toisten kanssa saatettiin keskustella harrastuksista, käydä lounaalla tai leffassa ja puhua vaikka töistäkin. Tämä ei silti tarkoita, että panosuhteesta kehittyisi parisuhdea.

Seksipositiivisuus ja avoimuus seksuaalisuudesta ovat kuitenkin yleistyneet kaikissa ikäluokissa. Ihmiset ovat aiempaa valmiimpia kokeilemaan uusia asioita seksissä ja harrastamaan seksiä ilman sitoutumista. Vakipano suhteen hankkiminen (joko netistä tai kaveripiiristä) on hyvä ratkaisu niille, jotka haluavat vapaata seksiä, mutta eivät halua aina etsiä uutta seksiseuraa.

Seksisuhde toimii, kun molemmat osapuolet ovat valmiita puhumaan suhteen säännöistä, kunnioittavat toisiaan ja ovat avoimia seksuaalisuudestaan.

Vakipano eli fuckbuddy

Mitä, jos ihastun?

Sitä sattuu. Joskus panokaveriin saattaa ihastua, vaikka niin ei olisikaan suunnitellut. On mahdollista, että panosuhde kehittyy molemminpuoliseksi tunteiksi ja syventyy siitä jopa rakkaudeksi. Silloin sinun tulee vain tehdä päätös, haluatko muuttaa panemisen parisuhteeksi (toki siinäkin voidaan panna). Ei se ole mitenkään kiellettyä. Tämä kaikki liittyy vain tuohon aiemmin mainittuun avoimuuteen ja rehellisyyteen: jos sinulle kehittyy tunteita, kerro niistä vakipanollesi. Et voi vaatia, että hän on valmis parisuhteeseen – mutta sinun tulee puhua hänelle tunteistasi.

Huomaathan lisäksi, että avoin seksisuhde voi myös haitata oikean parisuhteen löytämistä. Sinulla on vakituisesti seksiä ja käytännössä ”jo joku” sängyssäsi. Kaikki parisuhdetta etsivät eivät tätä välttämättä hyväksy – ja toisaalta saatat itse käyttää vähemmän aikaa ja vaivaa parisuhteen etsimiseen – koska saat jo kosketusta ja seksuaalista nautintoa.

5 myyttiä panokavereista

Me listasimme pari yleistä myyttiä ja väärinkäsitystä fuckbuddeista.

Myytti #1: Fuckbuddy on tunteeton suhde

Yksi yleinen väärinkäsitys panokavereista on, että suhde on aina puhtaasti fyysinen, vailla minkäänlaista tunteisiin liittyvää yhteyttä. Vaikka ensisijainen vakiopano suhde on seksuaalinen, voivat panokaverit silti kokea erilaisia tunteita, kuten ystävyyttä, huolenpitoa toisesta tai jopa syvempien tunteiden kehittymistä ajan myötä. Tunteeton ei mikään suhde siis ole. Onkin kaikin puolin tärkeää myös olla sinut omien tunteidensa kanssa ja ymmärtää, jos ne kehittyvät liian vahvoiksi haluamattasi.

Myytti #2: Fuckbuddy-suhde johtaa aina ongelmiin

Toinen myytti on, että panokaverin saaminen johtaa väistämättä komplikaatioihin tai tunne-elämän sotkeutumiseen. Vaikka selkeä kommunikaatio ja rajat ovat välttämättömiä, monet ihmiset navigoivat onnistuneesti satunnaisissa seksisuhteissa ilman ongelmia – kunhan molemmat osapuolet ovat samalla sivulla ja tietävät mitä tämä vakipanosuhde sisältää.

Myytti #3: Kyse on aina vain seksistä

Oletus, että panokaverisuhteet pyörivät yksinomaan seksin ympärillä, yksinkertaistaa tilannetta hieman liikaa. Tällaisiin järjestelyihin osallistuvilla ihmisillä voi myös olla yhteisiä kiinnostuksen kohteita, he voivat viettää aikaa yhdessä makuuhuoneen ulkopuolella tai harjoittaa ei-seksuaalista toimintaa kuten harrastaa liikuntaa yhdessä.

Myytti #4: Panokaveri on epäterveellinen valinta

On stigma, että panosuhteen hankkiminen on jotenkin epäterveellinen ajatus. Yhteisymmärrykseen perustuvat panosuhteet voivat kuitenkin vaikuttaa positiivisesti yksilön hyvinvointiin. Niin kauan kuin molemmat osapuolet ovat tietoisia järjestelystä ja ovat siihen tyytyväisiä, panosuhde voi toimia.

Myytti #5: Panosuhde on aina samanlainen

Oletus, että kaikki panokaverit ja seksisuhteet noudattavat jotakin tiettyä vakiomallia, on selkeä väärinkäsitys. Kaikki suhteet, myös panosuhteet, ovat uniikkeja. Vain itse suhteessa olevat henkilöt voivat määritellä millaiset heidän välinsä ovat.

Hanki panokaveri netistä jo tänään!

Nyt tiedät mikä panokaveri on ja mistä sellaisen voi löytää. Tiedät myös mitä kannattaa ottaa huomioon, kun etsii vakipano suhdetta ja mitä fuckbuddyltä voi odottaa. Me toivotamme sinua onnea seksisuhteen hankkimisessa ja muistutamme sinua aina suojautumaan kondomilla!