Libidon parantaminen

Libidon parantaminen – seksihalut ylös näillä konsteilla

Libido tai seksihalu on tärkeä osa ihmisen seksuaalisuutta. Terve libido voi lisätä läheisyyttä, edistää läheisyyden tunnetta ja parantaa yleistä elämänlaatua. Valitettavasti monet ihmiset kokevat libido laskun jossain vaiheessa elämäänsä. Itse asiassa American Sexual Health Associationin tekemän tutkimuksen mukaan lähes 32 prosenttia naisista ja 15 prosenttia miehistä ilmoittaa, että heillä ei ollut seksuaalista kiinnostusta vähintään useiden kuukausien ajan viimeisen vuoden aikana. Jos libido laskee, on olemassa tapoja parantaa sitä.

Alhaisen libidon syyt

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa libidoon. Lääketieteelliset sairaudet, kuten diabetes, kilpirauhasen toimintahäiriöt ja masennus, voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen. Tietyt lääkkeet, kuten masennuslääkkeet ja verenpainelääkkeet, voivat myös vaikuttaa libidoon. Elämäntyylitekijät, kuten huono ruokavalio, liikunnan puute ja stressi, voivat myös vaikuttaa libidon laskuun.

Tapoja parantaa libidoa

Onneksi on olemassa useita tapoja parantaa libidoa. Ensimmäinen askel on käsitellä taustalla olevia sairauksia tai lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa ongelmaan. Tässä on joitain muita strategioita, jotka voivat auttaa:

Lääketieteelliset toimenpiteet

 • Hormonihoito: Jos hormonaalinen epätasapaino vaikuttaa alhaiseen libidoon, hormonihoito voi olla hyödyllinen ratkaisu. Hormonihoitoon kuuluu lääkkeiden ottaminen estrogeeni- tai testosteronitasojen lisäämiseksi.
 • Lääkitys perussairauksiin: Jos taustalla oleva sairaus vaikuttaa libidoon, tilan hoito voi parantaa seksuaalista halua.
  Elämäntapamuutokset:
 • Harjoitus: Säännöllinen fyysinen aktiivisuus voi lisätä libidoa lisäämällä verenkiertoa sukuelimiin ja parantamalla yleistä kuntoa.
 • Ruokavalio: Terveellinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyvätuotteita ja vähärasvaista proteiinia, voi myös parantaa libidoa. Tietyillä elintarvikkeilla, kuten ostereilla ja suklaalla, uskotaan olevan afrodisiaakin ominaisuuksia.
 • Stressin vähentäminen: Korkea stressi voi vaikuttaa seksuaaliseen haluun. Stressin hallintakeinojen löytäminen, kuten meditaatio tai jooga, voi olla hyödyllistä.

Seksuaaliset tekniikat

 • Viestintä kumppanin kanssa: Avoin kommunikointi kumppanisi kanssa seksuaalisista haluistasi ja mieltymyksistäsi voi auttaa lisäämään läheisyyttä ja lisäämään libidoa.
 • Uusien asioiden kokeileminen: Uusien seksuaalisten tekniikoiden tai asentojen kokeileminen voi myös auttaa lisäämään seksuaalista halua.
 • Itsetyydytys: Säännöllinen itsetyydytys voi auttaa pitämään kehon seksuaalisen vastejärjestelmän toiminnassa ja voi lisätä libidoa.

Luonnolliset lisäravinteet ja yrtit

Joidenkin luonnollisten lisäravinteiden ja yrttien on havaittu parantavan libidoa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että FDA ei sääntele lisäravinteita, ja ne voivat olla vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden tai sairauksien kanssa. Keskustele aina terveydenhuollon tarjoajan kanssa ennen kuin otat lisäravinteita tai yrttejä. Tässä on joitain suosittuja lisäravinteita ja yrttejä libidoon:

 • Maca: Perusta kotoisin oleva kasvi, jonka on joissakin tutkimuksissa havaittu lisäävän libidoa.
 • Ginseng: Yrtti, jota on käytetty vuosisatojen ajan perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä lisäämään seksuaalista halua.
 • Tribulus terrestris: Kasvi, jota on käytetty Ayurveda-lääketieteessä vuosisatojen ajan parantamaan seksuaalista toimintaa.
 • Horny Goat Weed: Kasvi, jonka on joissakin tutkimuksissa havaittu parantavan seksuaalista toimintaa.
 • Yohimbine: Yrtti, jonka on joissakin tutkimuksissa havaittu parantavan seksuaalista toimintaa.

Johtopäätös

Terve libido on tärkeä osa ihmisen seksuaalisuutta. Jos libido laskee, on olemassa useita strategioita, joilla voit yrittää parantaa sitä. Kaikkien taustalla olevien sairauksien tai lääkkeiden käsitteleminen, elämäntapamuutosten tekeminen, uusien seksuaalisten tekniikoiden kokeileminen ja luonnollisten lisäravinteiden tai yrttien harkitseminen voivat kaikki olla hyödyllisiä. Muista aina neuvotella terveydenhuollon tarjoajan kanssa ennen uusien lisäravinteiden tai lääkkeiden aloittamista.

Suositellut verkkokaupat