Kamelinvarvas

Mitä tarkoittaa kamelinvarvas eli Camel Toe ja onko se seksikäs?

Viime vuosina Camel Toe eli ”kamelinvarvas” on yleistynyt katukuvassa. Se johtunee naisten muodin kehityksestä. Mutta mikä tarkalleen on kamelinvarvas ja voiko Camel Toe olla seksikäs?

Mikä on Camel Toe?

Kamelinvarvas viittaa naisen sukuelinten alueen ääriviivoihin, jotka näkyvät tiukkojen vaatteiden läpi. Camel Toe tapahtuu, kun housujen kangas vedetään tiukasti häpyhuulien rakoihin, jolloin muodostuu selkeä, kamelin varvasta muistuttava muoto.

Kamelinvarvas voikin johtua tiukoista vaatteista, tietyistä kankaista tai alusvaatteiden puuttumisesta. Aktiviteetit, joihin liittyy venyttelyä tai liikettä, kuten liikunta tai tanssi, voivat myös edistää kamelinvarpaan syntymistä, sillä niissä housut helposti ajautuvat häpyhuulien väliin.

Haittaako se?

Suhtautuminen kamelin varpaaseen vaihtelee kulttuurien välillä. Joissakin kulttuureissa sitä pidetään tabuna tai sopimattomana, kun taas toisissa se voidaan hyväksyä (ja joskus sitä voidaan jopa juhlia naiseuden merkkinä).

Median vaikutus

Medialla ja popkulttuurilla on ollut merkittävä rooli ihmisten suhtautumisessa kamelinvarpaaseen. Sitä on joissakin yhteyksissä esineellistetty ja seksualisoitu.

Nykyään suosiotaan kasvattanut kehopositiivisuus ja seksipositiivisuus taas edistävät ajatusta, että kaikki vartalot ovat kauniita ja kehoon liittyvät asiat, kuten kamelinvarpaat, ovat täysin normaaleja. Sitä ei siis tarvitse hävetä mitenkään, vaikka Camel Toe näkyisikin.

Jos haluat minimoida kamelinvarpaan

Valitse sopivat vaatteet: Minimoidaksesi kamelinvarpaan näkyvyyden, valitse vaatteet, jotka on valmistettu paksummista kankaista tai joissa on sisäänrakennettu vuori. Vaihtoehtoisesti voit tietysti valita löysempiä vaatteita, jotka antavat enemmän liikkumisvapautta.

Käytä alusvaatteita: Myös oikea alusvaatteiden valinta voi auttaa piilottamaan kamelinvarpaan. Valitse saumattomat pikkuhousut, jotka tarjoavat riittävän tuen aiheuttamatta epämukavuutta tai näkyviä juonteita.

Muista, että oma mukavuutesi ja itseluottamuksesi tulee olla ensisijainen painopiste, kun kyse on kehostasi ja siitä, miten päätät esittää itsesi. Jos haluat kamelinvarpaan esille, anna mennä – se on ihan sallittua.

On tärkeää muistaa, että yksilön ulkonäkö, mukaan lukien kamelin varpaan näkyvyys, ei anna kenellekään oikeutta tehdä ei-toivottuja kommentteja tai käyttäytyä epäkunnioittavasti sinua kohtaan.

4 kamelinvarvas myyttiä

Keräsimme tähän alle muutaman yleisen myytin kamelinvarpaasta.

Myytti #1: Kamelinvarvas on aina tahallinen

Yksi yleinen väärinkäsitys on, että kamelin varvas on aina tahallinen. Siis, että naiset huomiota saadakseen erikseen oikein asettelevat kamelinvarpaan näkyviin. Todellisuudessa camel toe on usein tahaton ja johtuu epäonnisista vaatevalinnoista. Siihen ei siis kannata erikseen kiinnittää huomiota. Sitä sen ”omistaja” ei välttämättä halua.

Myytti #2: Kamelinvarvas tuntuu epämukavalta

Toinen myytti on, että kamelinvarvas tuntuu aina epämukavalta. Toki joskus on näinkin, varsinkin, jos ihmiset tuijottavat. Epämukavuus voi olla toisaalta sekä fyysistä että psyykkistä. Psyykkinen epämukavuus tietysti viittaa tilanteeseen, jossa camel toe on kaiken kansan nähtävillä ja nainen ei tätä itse oikeasti haluaisi – mutta ei voi tilanteelle juuri nyt mitään. Fyysinen epämukavuus taas viittaa oikeasti siihen, että alapäässä tuntuu asiat olevan jotenkin väärin: ne hinkkaavat tai hankaavat. Voi silti hyvinkin olla tilanteita, joissa nainen on kamelinvarpaasta täysin tietoinen, mutta on sekä henkisesti että fyysisesti oikein mukavassa tilassa.

Myytti #3: Camel Toe on vain naisten riesa

Nojoo, ehkä tuolla tarkalla nimellä näin onkin. Sukuelinten ääriviivojen näkyminen vaatteiden läpi ei kuitenkaan ole miehillekään tuntematon tilanne. Termiä ”hirven rystyset” käytetään joskus kuvaamaan urosvastinetta. Siis sitä, kun kikkeli ja kivespussit paistavat housuista läpi. Tai ainakin jompikumpi näistä.

Myytti #4: Kamelinvarvas on aina jotenkin seksuaalista

On olemassa väärinkäsitys, että kamelinvarvas on aina tarkoitettu seksuaalisesti provosoivaksi. Tai se on muuten jotenkin seksuaalinen asia. Todellisuudessa se on luonnollinen tapahtuma, joka voi tapahtua käyttäjän aikomuksesta riippumatta. Kamelinvarpaan seksualisointi edistää naisten esineellistämistä. Ja on siis pahasta.

Yhteenveto

Kamelinvarvas tarkoittaa naisen häpyhuulten näkymistä vaatteiden läpi. Siihen suhtaudutaan eri kulttuureissa eri tavalla. Suomessa on täysin oma valintasi haluatko Camel Toen piiloon vai laitatko sen tahallaan esille.