Opas klitorikseen – kaikki mitä sinun pitää tietää

Klitoris on kiehtova ja usein väärin ymmärretty osa naisten anatomiasta. Se on avain monien naisten nautintojen avaamiseen ja voi johtaa voimakkaisiin orgasmeihin. Tässä artikkelissa tutkimme kaikkea mitä sinun tarvitsee tietää klitoriksesta, sen anatomiasta ja kuinka sitä hyväillään.

Klitoris-anatomia

Klitoris on pieni, erittäin herkkä elin, joka sijaitsee vulvan yläosassa. Siinä on kaksi pääosaa: ulkoiset osat ja sisäiset osat. Klitoriksen pää on klitoriksen näkyvä osa, ja se sisältää tuhansia hermopäätteitä, jotka tekevät siitä erittäin herkän. Varsi ulottuu kehon sisälle ja sitä voidaan stimuloida epäsuorasti ihon läpi tai penetraation avulla sisäkautta.

Klitoriksen stimulaatio

Klitorinen stimulaatio voidaan saavuttaa monin eri tavoin: käsin, suuseksillä tai seksilelujen avulla. Eri tekniikoiden kokeilu voi auttaa sinua löytämään mikä sinusta tuntuu hyvältä.

Joitakin suosittuja tekniikoita ovat pyörivien tai edestakaisin menevien liikkeiden käyttäminen sormillasi tai kielellä. Kokeile erilaisilla painetasoilla tai ota vibraattori mukaan löytääksesi parhaan yhdistelmän.

Kommunikointi kumppanisi kanssa

Viestintä on avain seksuaalisen nautinnon saavuttamiseen. Jos haluat, että kumppanisi osaa miellyttää sinua, on tärkeää kertoa tarpeesi ja toiveesi. Joidenkin naisten on vaikea orgasmia pelkästään penetraation avulla ja vaativat klitorisstimulaatiota orgasmin saavuttamiseksi.

Kerro kumppanillesi, mikä toimii sinulle ja mikä voi johtaa miellyttävämpaan ja tyydyttävämpaan seksuaaliseen kokemukseen molemmille.

Itsetyydytys

Itsetyydytys on hieno tapa tutustua omaan vartaloosi ja selvittää, mikä tuntuu hyvältä. Voit kokeilla erilaisia tekniikoita ja ottaa aikaa selvittääksesi, mikä saa sinut nauttimaan.

UKK

Onko normaalia, ettei pysty orgasmiin pelkästään penetraation avulla?
Kyllä, se on täysin normaalia. Itse asiassa suurin osa naisista vaatii klitorisstimulaatiota orgasmin saavuttamiseksi.

Voiko klitoris olla liian herkkä?
Kyllä, jotkut naiset saattavat huomata, että heidän klitoriksensa on liian herkkä suoraa stimulaatiota varten. Jos näin on, yritä käyttää epäsuoraa stimulaatiota tai kokeilemalla erilaisia painetasoja.

Onko klitoriaalisessa stimulaatiossa terveyshyötyjä?
Kyllä, klitoriaalinen stimulaatio voi lisätä sukupuolielinten verenvirtausta, mikä voi johtaa lisääntyneeseen liukkauteen ja pienempaan emättimen surkastumisen riskiin. Se voi myös vapauttaa hyviä hormoneja, kuten oksitosiinia, mikä voi vähentää stressiä ja ahdistusta.