Miten ylläpitää intohimoa avioliitossa

Avioliitto on kaunis matka, joka on täynnä rakkautta, kumppanuutta ja yhteisiä kokemuksia. Ajan myötä se ensimmäinen kipinä, joka toi sinut ja kumppanisi yhteen, saattaa kuitenkin alkaa hiipua. Se on yleistä ja sitä ei kannata pelätä, sillä vinkeillämme sinäkin pidät kipinää yllä pitkässä avioliitossa.

Viestintä ratkaisee

Avoin ja rehellinen viestintä on menestyvän avioliiton perusta. Myös seksuaalisesti.

Varaa siis aikaa säännöllisille keskusteluille, joissa voit jakaa ajatuksesi, tunteesi ja toiveesi. Ole tarkkaavainen ja kuuntele kumppaniasi aidosti tuomitsematta, sillä tämä edistää emotionaalista läheisyyttä ja vahvistaa sidettäsi.

Puhukaa avoimesti seksistä ja siitä mitä haluaisitte kokea ja tehdä (tai tehtävän teille).

Priorisoi laatuaika

Kiireisten aikataulujen, töiden ja harrastusten keskellä on tärkeää varata aikaa toisilleen. Suunnittele treffi-iltoja, viikonloppumatkoja tai jopa yksinkertaisia kotielokuvailtoja ylläpitääksesi yhteyttä ja luodaksesi uusia muistoja yhdessä.

Hanki uusia kokemuksia yhdessä

Yhteiset seikkailut voivat herättää avioliiton jännityksen uudelleen. Kokeile uusia harrastuksia, lähde spontaanille matkalle tai kokeile jotain täysin uutta makuuhuoneen puolella. Yhdessä mukavuusalueelta poistuminen voi vahvistaa yhteyttänne niin henkisesti kuin fyysisesti.

Älä unohda romantiikkaa

Pienet rakkauden ja arvostuksen eleet voivat vaikuttaa parisuhteeseen suuresti.

Jätä pieniä viestejä, yllätä kumppanisi hänen suosikkiherkullaan, tuo kukkasia kotiin tai suunnittele yllätysillallinen. Pienetkin romanttiset teot osoittavat kumppanillesi, että häntä arvostetaan.

Kosketa

Fyysinen kosketus on tehokas tapa säilyttää läheisyys. Pidä kädestä, halaa ja pussaa säännöllisesti.

Muista, että fyysinen kiintymys ei rajoitu vain seksuaaliseen läheisyyteen, vaan se sisältää pieniä eleitä jokapäiväisessä elämässä.

Aseta itsehoito etusijalle

Itsestäsi huolehtiminen on välttämätöntä terveen suhteen ylläpitämiseksi. Aseta itsehoito etusijalle ja kannusta kumppaniasi tekemään samoin. Kun molemmat kumppanit ovat tyytyväisiä ja onnellisia erikseen, se vaikuttaa positiivisesti myös suhteeseen.

Ole kiitollinen

Kiitollisuuden ilmaiseminen kumppanistasi ja avioliittosi myönteisistä puolista edistää arvostuksen ja keskinäisen kunnioituksen tunnetta. Kerro äänekkäästi siitä, mitä ihailet ja rakastat puolisossasi.

Yhteenveto

Avioliiton kipinän pitäminen elossa vaatii ponnistelua, puhumista ja tahtoa kasvaa yhdessä.

Priorisoimalla yhteisen ajan ja tekemällä pieniä rakkauden tekoja voit sytyttää intohimon uudelleen ja syventää emotionaalista j seksuaalista yhteyttä avioliitossasi.