Anaaliseksi opas

Anaaliseksi-opas: asennot, vinkit ja tekniikat

Anaaliseksillä tarkoitetaan mitä tahansa seksuaalista toimintaa, johon liittyy tunkeutuminen peräaukkoon joko peniksen, sormen, seksilelun tai muun esineen avulla.

Vaikka peppuseksiä on pitkään pidetty tabuna, se voi olla miellyttävä ja tyydyttävä kokemus molemmille osapuolille oikein tehtynä. Nykyään se on jo melko yleistä – etenkin nuorempien joukossa. On kuitenkin tärkeää aina toimia varoen, sillä peräaukon kudos on herkkää ja voi loukkaantua helposti.

Osta peppulelut netistä

Valmistautuminen anaaliseksiin

Valmistautuminen on avainasemassa anaaliseksissä. On tärkeää puhdistaa peräaukon alue perusteellisesti joko suihkun tai peräruiskeen avulla, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

On myös suositeltavaa käyttää runsaasti vesipohjaista liukastetta, koska peräaukko ei tuota luonnollista voitelua kuten emätin. Lisäksi on hyvä idea aloittaa pienestä ja edetä kohti suurempia esineitä. Aloita siis pienellä anustapilla tai ihan vaan yhdellä sormella.

Anaaliseksin asennot

Anaaliseksin aikana voidaan käyttää erilaisia seksiasentoja henkilökohtaisten mieltymysten ja mukavuustason mukaan. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat doggy style (tai muu variaatio takaapäin), lusikka ja cowgirl-asento. Myös perinteinen lähetyssaarnaaja sopii anaaliseksiin. On tärkeää ottaa alku hitaasti ja kommunikoida kumppanisi kanssa koko kokemuksen ajan.

Kerro rajoistasi

Kommunikaatio on välttämätöntä anaaliseksissä. On tärkeää keskustella rajoistasi ja mukavuustasoistasi kumppanisi kanssa etukäteen.

Lisäksi on tärkeää kertoa heti, jos alat tuntea suurta epämukavuutta tai kipua. Moni toki tuntee lievee epämukavuutta alussa, mutta sen tulisi helpottaa nopeasti. Jos epämukavuus jatkuu tai yltyy, lopettakaa peppuseksi heti.

Peppuseksin tekniikat

On olemassa useita tekniikoita, joita voidaan käyttää lisäämään nautintoa anaaliseksin aikana. Eräs suosittu menetelmä on anustapin tai dildon käyttö peräaukon valmistelemiseksi penetraatiota varten. Anustapin käyttö voi auttaa rentouttamaan alueen lihaksia, jolloin penis on helpompi laittaa pian sisään.

On myös suositeltavaa käyttää hitaita, lempeitä liikkeitä nopeiden työntöjen sijaan. Etenkin aluksi. Toki peppuseksi voi olla rajuakin, jos molemmat niin haluavat – mutta aloittakaa rauhassa.

Lisäksi voi olla hyödyllistä sisällyttää skesiin klitorisstimulaatiota tai muita stimulaatiomuotoja mielihyvän lisäämiseksi. Dildot, vibrat ja G-pistekiihottimet sopivat anaaliseksin tueksi täydellisesti.

Jälkihoito ja puhdistus

Jälkihoito on yhtä tärkeää kuin valmistautuminen. On tärkeää puhdistaa anus, penis ja seksilelut huolellisesti jälkeenpäin, koska uloste voi kuljettaa bakteereja, jotka voivat aiheuttaa infektioita. Kyllä, vaikka olisit pessyt paikat tarkkaan, ulostebakteereita on suolessa varmasti.

Lisäksi on suositeltavaa levätä ja toipua hyvin anaaliseksin jälkeen, koska peräaukko voi olla herkkä ja kipeä.

Kenelle anaaliseksi sopii?

Anaaliseksi, kuten mikä tahansa seksuaalinen toiminta, on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat yksimielisesti kiinnostuneita tutkimaan tätä läheisyyden muotoa. Sitä ei rajoita sukupuoli tai seksuaalinen suuntautuminen, ja kaikenlaiset ihmiset voivat harrastaa anaaliseksiä, jos he pitävät sitä miellyttävänä.

Ihmiset, jotka nauttivat erilaisista seksuaalisista kokemuksista ja ovat avoimia kokeilemaan erilaisia stimulaatiomuotoja, voivat pitää anaaliseksiä tyydyttävänä osana heidän seksuaalista ohjelmistoaan. Toisaalta pitää muistaa, että et voi tietää miltä se tuntuu, josset sitä ikinä kokeile.

Peräaukko sisältää runsaasti hermopäätteitä, ja stimulaatio tällä alueella voi johtaa voimakkaisiin tuntemuksiin ja orgasmeihin sekä miehillä että naisilla. Vaikka anaaliseksi ei ole kaikille – voivat niin heterot, bi:t, homot, lesbot kuin kaikki muutkin pitää anaaliseksiä positiivisena ja nautinnollisena kokemuksena.

5 vinkkiä anaaliseksiin

Kertaus on opintojen äiti, joten tässä vielä 5 tärkeintä vinkkiä anaaliseksiin.

1. Viestintä on kaiken A ja O

Avoin ja rehellinen viestintä on välttämätöntä ennen anaaliseksin aloittamista. Keskustele toiveistasi, huolenaiheistasi ja rajoistasi kumppanisi kanssa etukäteen varmistaaksesi, että olette samalla sivulla siitä mitä tehdään.

2. Liukasta, liukasta, liukasta

Peräaukko ei voitele itseään luonnostaan kuten emätin, joten runsaan vesi- tai silikonipohjaisen liukuvoiteen käyttö on tärkeää. Levitä liukkaria tarvittaessa uudelleen toiminnan aikana kitkan ja epämukavuuden estämiseksi.

3. Aloita hitaasti

Anaalipenetraatio on asteittainen prosessi. Tämä on tärkeää etenkin aloittelijoiden kohdalla. Aloita hellävaraisella ulkoisella stimulaatiolla ja etene hitaasti sormettamiseen tai pieniin anaalileluihin ennen kuin yrität tunkeutua peniksellä tai suuremmilla leluilla sisään.

4. Valitse oikea asento

Me ihmiset olemme erilaisia. Valitse siis sellainen seksiasento, jossa molemmilla on mukava olla. Lusikka voi olla monelle ensikertalaiselle sopivan hellä ja läheinen asento. Myös yllä mainitut doggy ja lähetyssaarnaajaa (ehkä kuitenkin jalat olkapäillä) ovat toimivia aloittelijoille.

5. Rentoudu ja rentouta

Rentoutuminen on tärkeää. Rentouta mielesi ja peräaukkosi. Jännitys aiheuttaa epämukavuutta. Hengitä syvään ja tietoisesti rentouta peräaukkoasi.

Anaaliseksin FAQ

K: Voiko anaaliseksi aiheuttaa terveysongelmia?
V: Anaaliseksi voi mahdollisesti aiheuttaa terveysongelmia, jos sitä ei tehdä oikein. On tärkeää käyttää runsaasti liukuvoidetta ja edetä hitaasti, jotta vältytään loukkaantumiselta. Lisäksi on suositeltavaa välttää peppuseksiä, jos sinulla on jokin sairaus, jota peräaukkoon tunkeutuminen voi pahentaa.

K: Onko anaaliseksi kivuliasta?
V: Anaaliseksi voi olla epämukavaa tai tuskallista, jos sitä ei tehdä oikein. Asianmukaisella valmistelulla ja tekniikalla anaaliseksi voi kuitenkin olla erittäin miellyttävä kokemus kaikille.

K: Onko anaaliseksi vain homomiehille?
V: Ei, anaaliseksistä voivat nauttia minkä tahansa sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen ihmiset. Se on henkilökohtainen mieltymys ja sitä tulee lähestyä kunnioittaen.