Pillupieru eli queefing

Pillupieru eli queefing – syyt & miten reagoida emätinpieruun

Pillupieru eli queefing, joka tunnetaan myös nimellä emätinpieru, on luonnollinen ja yleinen kehon ilmiö, joka tapahtuu, kun ilma jää loukkuun emättimen sisään ja vapautuu sieltä pierua muistuttavalla äänellä.

Pillupieru esiintyy yleensä seksin aikana tai sen jälkeen, mutta voi tapahtua myös päivittäisten toimien kuten salitreenin tai venyttelyn aikana. Pillupieru ei ole sairaus tai huolenaihe, mutta se voi joskus olla noloa tai epämukavaa niille, jotka kokevat sen.

Miten pillupieru syntyy?

Pillupieru syntyy, kun ilma jää loukkuun emättimen sisään ja vapautuu myöhemmin. On olemassa useita yleisiä syitä, miksi emätinpieru tapahtuum

Seksuaalinen aktiivisuus: Seksuaalisen kanssakäymisen aikana penis tai muut esineet voivat tunkea ilmaa emättimeen. Tämä voi tapahtua penetraation, seksiasennon muutosten tai muiden liikkeiden aikana. Näin ilma pääsee emättimeen ja vapautuu sitten myöhemmin pillupieruna.

Fyysinen aktiivisuus: Harjoitukset, kuten salitreeni, venyttely tai jooga, voivat myös päästää ilmaa emättimeen, mikä johtaa queefingiin. Tämä on erityisen yleistä treenien aikana, joihin liittyy jalkojen levittämistä tai liikkeitä, jotka aiheuttavat painetta lantion alueelle.

Emättimen anatomia: Emättimen muodolla ja rakenteella voi myös olla merkitystä queefing:+issä. Joillakin henkilöillä voi olla ”avoin” tai ”löysä” emätinkanava, mikä voi helpottaa ilman jäämistä loukkuun ja sen jälkeen vapautumista. Tämä ei tarkoita, että pillu itsessään olisi löysä.

Onko queefing normaalia?

Kyllä, queefing on täysin normaalia eikä aiheuta huolta. Se on luonnollinen kehon toiminto, joka voi tapahtua kenelle tahansa, jolla on emätin.

On tärkeää muistaa, että emätin on lihaksikas elin, jolla on monimutkainen anatomia, ja ilma voi joskus jäädä sen sisälle ja vapautua, mikä johtaa pieruihin ja muihin ääniin.

Pillupieru ei ole merkki huonosta hygieniasta tai terveysongelmasta. Se ei liity ulosteen tai suoliston kaasun kulkeutumiseen, eikä emätinpieruun liity hajua. Se on yksinkertaisesti ilmaa, joka karkaa emättimestä, ja se on normaali ilmiö monille ihmisille. Jos seksin aikana haisee paska, se tulee sitten sieltä toisesta päästä

Hämmennyksen käsitteleminen

Vaikka queefing on luonnollinen kehon toiminto, se voi joskus olla noloa tai epämukavaa niille, jotka kokevat sen. Tässä on joitain vinkkejä queefingin käsittelemiseen etenkin parisuhteessa.

  • Normalisoi pillupierut: Ymmärrä, että pillupieru on luonnollinen tapahtuma, jota tapahtuu monille ihmisille. Siinä ei ole mitään hävettävää tai noloa.
  • Puhu kumppanin kanssa: Jos emätinpieru tapahtuu seksin aikana, kommunikoi kumppanisi kanssa siitä. Avoin ja rehellinen kommunikointi voi auttaa lievittämään hämmennystä tai epämukavuutta.
  • Pysy rentona: Kun emättimen lihakset ovat rentoutuneet, pieruja esiintyy harvemmin. Jos tunnet olosi jännittyneeksi tai ahdistuneeksi, se voi lisätä pillupierun todennäköisyyttä. Harjoittele rentoutustekniikoita pysyäksesi rentona seksin aikana.

Pillupieru-vinkit

Jos koet emätinpierut seksin aikana kiusallisiksi, tässä on joitain vinkkejä, jotka voivat auttaa.

Kokeile eri seksiasentoja: Jotkut asennot aiheuttavat todennäköisemmin pillupieruja. Kokeile eri asennoissa, niin tiedät miten vältät jatkuvan piereskelyn.

Hidasta ja kommunikoi: Tahdin hidastaminen voi auttaa minimoimaan emätinpierut. Keskustele kumppanisi kanssa siitä, mikä tuntuu mukavalta ja mikä ei.

Käytä liukuvoidetta: Liukkarin käyttö seksin aikana voi vähentää kitkaa ja minimoi todennäköisyyden, että ilmaa pääsee emättimeen.

Harjoita lantionpohjan lihaksia: Lantionpohjan lihasten vahvistaminen Kegelin kaltaisilla harjoituksilla voi auttaa parantamaan lihasten hallintaa, mikä voi vähentää queefingin todennäköisyyttä seksin aikana.

Voiko pillupieru olla fetissi?

Itse pillupierua eli queefingiä ei perinteisesti pidetä fetissinä, koska se on pikemminkin fysiologinen tapahtuma kuin tahallinen seksuaalinen teko. Fetissit kyllä sisältävät usein epätavanomaisia tai ei-seksuaalisia esineitä tai toimia, joista tulee seksuaalisen halun keskipiste. On tärkeää huomata, että jotta jotain voidaan pitää fetissinä, se yleensä ulottuu luonnollisen kehon toiminnan ulkopuolelle ja sisältää tahallisen, usein ei-normatiivisen seksuaalisen ilmaisun aspektin. Koska pillupieruja on vaikea tuottaa tahallaan, ovat ne siis siksi harvoin luokiteltu fetissiksi.

Pitää silti muistaa, että ihmisten seksuaaliset mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet ovat hyvinkin erilaisia. Se, mitä yksi henkilö pitää kiihottavana, voi toisen mielestä olla ällöttävää.

On siis täysin mahdollista, että joillekin henkilöille queefing on kiehtovaa tai jopa eroottista tietyssä kontekstissa. Jos pillupieru kiihottaa sinua tai kumppaniasi, keskusteltaa asiasta avoimesti.

Milloin hakeutua lääkäriin

Queefing on normaali kehon toiminta, eikä se yleensä vaadi lääkärinhoitoa. Jos kuitenkin koet epätavallisia oireita, kuten kipua, epämukavuutta, epämiellyttävää hajua tai epänormaalia emättimen vuotoa, se voi olla merkki taustalla olevasta lääketieteellisestä ongelmasta, ja on suositeltavaa hakea lääkärin apua.

Lisäksi, jos pillusta piereminen aiheuttaa merkittävää ahdistusta tai epämukavuutta seksin aikana tai päivittäisessä elämässäsi, on tärkeää keskustella terveydenhuollon ammattilaisen tai terapeutin kanssa, joka voi tarjota tukea ja ohjausta.

Yhteenveto

Queefing eli pillupieru on luonnollinen ja yleinen ilmiö, joka tapahtuu monille naisille seksin aikana. Se ei ole sairaus tai huolenaihe, mutta se voi joskus olla noloa tai epämukavaa. Sitä ei tarvitse kuitenkaan hävetä, vaan siitä voi puhua avoimesti.