Hypoksifilia ja autoeroottinen asfyksia

Hypoksifilia ja autoeroottinen asfyksia – tiedä riskit

Hypoksifilia on seksuaalinen parafilia, johon liittyy tarkoituksellisesti aivojen hapen määrän vähentäminen seksuaalisen aktin aikana orgasmin tai kiihottumisen tehostamiseksi. Tähän liittyy läheisesti autoeroottinen asfyksia eli autoeroottinen tukehtuminen.

Vaikka aihe voi olla monelle tabu, on tärkeää ymmärtää siihen liittyvät riskit.

Mitä on hypoksifilia?

Hypoksifilia on siis seksuaalinen käytäntö, johon liittyy tahallinen hapen virtauksen rajoittaminen aivoihin. Tästä nauttivat henkilöt kokevat sen lisäävän heidän nautintoaan tai parantavan heidän orgasmiaan. Hypoksifilia on siis parafilia (parafilia on seksuaalisen mielihyvän saamista toistuvasti ja pysyvästi jostain epätavallisesta ärsykkeestä).

Kun taas puhutaan autoeroottisesta asfyksiasta, viitataan itse itselle tehtyyn toimintaan (sitä ”auto” tässä tarkoittaa). Siis itsensä jonkinmoinen kuristaminen tai tukehduttaminen masturboinnin aikana.

Mitkä ovat riskit?

Itsensä tai toisen kuristaminen ja tukehduttaminen on aina vaarallista ja voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Aivojen hapenpuute voi aiheuttaa pysyviä aivovaurioita, kouristuksia ja jopa sydämenpysähdyksiä. Emme siis voi painottaa tätä liikaa: hypoksifilia ja autoeroottinen asfyksia ovat vaarallisia.

Etenkin erilaisten siteiden käyttö, köydet kaulan ympärillä ja muu apuvälinein tehtävä kuristaminen on erittäin riskialtista.

Mitä psykologisia tekijöitä asiaan liittyy?

Hypoksifilia liittyy usein psykologisiin tekijöihin, kuten masennukseen, ahdistukseen ja aiempaan seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Se voi myös liittyä riippuvuuteen, koska ihmiset voivat tulla riippuvaisiksi aktiin liittyvästä kiihotuksesta.

Voiko sitä tehdä turvallisesti?

On tärkeää, ettet koskaan harrasta hypoksifiliaan liittyvää toimintaa yksin. Jos jokin menee vikaan, voit kuristua yksin kuoliaaksi.

Jos taas harrastatte esimerkiksi kuristamista kumppanin kanssa, on suositeltavaa käyttää turvasanaa siltä varalta, että harjoituksesta tulee liian intensiivistä tai epämukavaa. Älä koskaan käytä kaulan ympärillä mitään, mikä voi aiheuttaa vahinkoa, kuten köysiä tai vöitä.

Entä vaihtoehdot?

On olemassa vaihtoehtoisia käytäntöjä, joita voidaan käyttää seksuaalisen nautinnon lisäämiseen ilman hypoksifiliaan liittyviä riskejä. Näitä ovat erilaisten uusien asentojen tutkiminen, seksilelujen käyttö ja BDSM-seksi kumppanin kanssa. Kokeilkaa sidontaa ja rankaisua ilman tukehduttamista ja katsokaa millaisia kiksejä saatte siitä.

Yhteenveto

Hypoksifilia on vaarallinen seksuaalinen parafilia, johon liittyy erittäin vakavia ja jopa tappavia tapoja kuten autoeroottista asfyksiaa. On tärkeää, ettet koskaan tee sellaista yksin. Turvallisuus ennen nautintoa.