Seksin terveyshyödyt

Seksin terveyshyödyt TOP 10 – lue lista seksin eduista

Seksi on luonnollista ja nautinnollista toimintaa, joka voi tuoda valtavia fyysisiä ja henkisiä terveysvaikutuksia! Sen tarjoaman ilmeisen nautinnon ja läheisyyden lisäksi seksillä on monia muita terveyshyötyjä.

Seksi tarjoaa lukuisia etuja, jotka edistävät muun muassa yleistä hyvinvointia aina mielialan ja vastustuskyvyn parantamisesta sydämen hyvinvoinnin ja unen parantamiseen asti.

1. Nostaa mielialaa, vähentää stressiä

Seksi voi lievittää stressiä ja parantaa mielialaa. Seksin aikana elimistö vapauttaa endorfiineja, jotka tunnetaan myös ”hyvän olon” hormoneina. Endorfiinit auttavat vähentämään stressiä, ahdistusta ja masennusta ja edistävät onnen ja hyvinvoinnin tunteita. Säännöllinen seksuaalinen aktiivisuus voi myös parantaa yleistä mielenterveyttä tarjoamalla kanavan stressin lievitykseen ja rentoutumiseen.

2. Parantaa läheisyyttä ja emotionaalista yhteyttä

Seksi on olennainen osa läheisyyttä ja emotionaalista yhteyttä ihmissuhteissa. Se edistää luottamusta ja läheisyyttä kumppanien välillä. Seksi kumppanin kanssa voi vahvistaa emotionaalista yhteyttä ja läheisyyttä, mikä voi johtaa terveellisempään ja tyydyttävämpään parisuhteeseen.

3. Edistää sydämen terveyttä

Seksuaalinen aktiivisuus on fyysinen aktiviteetti, joka voi edistää sydämen terveyttä. Seksi nostaa sykettä, tehostaa verenkiertoa ja auttaa polttamaan kaloreita. Säännöllinen seksuaalinen aktiivisuus on yhdistetty tutkimuksissa muun muassa alentuneeseen sydän- ja verisuonisairauksien riskiin. On kuitenkin tärkeää huomata, että seksiä ei pidä käyttää säännöllisen liikunnan ja terveellisten elämäntapojen korvikkeena.

4. Vahvistaa vastustuskykyä

Seksin on osoitettu vaikuttavan positiivisesti immuunijärjestelmään. Seksuaaliseen toimintaan osallistuminen voi lisätä vasta-aineiden tuotantoa. Vasta-aineet ovat proteiineja, jotka auttavat kehoa taistelemaan infektioita vastaan ja vahvistamaan vastustuskykyä. Seksin harrastaminen säännöllisesti on yhdistetty pienentyneeseen riskiin sairastua tiettyihin tauteihin – mukaan lukien vilustuminen, flunssa ja jopa jotkut krooniset sairaudet.

5. Edistää parempaa unta

Seksi on yhdistetty unen laadun paranemiseen. Seksuaalisen toiminnan aikana elimistö vapauttaa oksitosiinia, joka on hormoni, joka voi auttaa rentoutumaan ja auttaa sinut parempaan uneen. Lisäksi seksiin liittyvä fyysinen ja emotionaalinen läheisyys voi auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta, mikä sekin johtaa parempaan unen laatuun.

6. Lievittää kipua

Seksillä on osoitettu olevan kipua lievittäviä vaikutuksia. Endorfiinien vapautuminen seksin aikana voi auttaa vähentämään kivun havaitsemista tehden siitä tehokkaan luonnollisen kipulääkkeen. Seksillä on osoitettu olevan positiivisia vaikutuksia myös erilaisiin kipuihin – kuukautiskipuihin, päänsärkyyn ja jopa kroonisiin kiputiloihin kuten niveltulehdukseen.

7. Vahvistaa lantionpohjan lihaksia

Seksi voi auttaa vahvistamaan lantionpohjan lihaksia, jotka ovat vastuussa virtsarakon, kohdun ja suolen toiminnan tukemisesta. Säännöllinen seksi voi parantaa lantionpohjan lihasten voimaa ja joustavuutta.

8. Parantaa ihon terveyttä

Seksillä voi olla myös positiivisia vaikutuksia ihon terveyteen. Seksin aikana elimistö tuottaa enemmän estrogeenia.

9. Polttaa kaloreita

Seksi auttaa polttamaan kaloreita. Aktin intensiteetistä ja kestosta riippuen seksi voi olla kohtalainen aerobinen harjoitus, joka auttaa polttamaan kaloreita ja parantamaan fyysistä kuntoa. Vaikka seksi ei korvaa säännöllistä liikuntaa, se voi olla hauska ja nautinnollinen tapa lisätä fyysistä aktiivisuutta viikkoosi.

10. Parantaa henkistä hyvinvointia

Seksuaalisella aktiivisuudella voi olla positiivinen vaikutus myös henkiseen hyvinvointiin. Seksi auttaa vähentämään masennuksen ja ahdistuksen oireita edistämällä endorfiinien ja oksitosiinin vapautumista. Seksuaalinen läheisyys ja yhteys kumppaniin voivat myös lisätä onnen ja tyytyväisyyden tunteita. Lisäksi seksuaalinen aktiivisuus voi parantaa itsetuntoa ja kehonkuvaa, mikä parantaa henkistä hyvinvointia ja itseluottamusta.

Yhteenveto

Seksin terveyshyödyt ovat selvät. Aina mielialan parantamisesta ja stressin vähentämisestä läheisyyden ja sydämen terveyden parantamiseen, säännöllinen seksi on terveellinen elämäntapa.