Kuinka usein seksiä pitäisi harrastaa

Kuinka usein seksiä pitäisi harrastaa? Tässä vastaus!

Seksin harrastuksen tiheys on henkilökohtainen ja intiimi asia, ja se voi vaihdella suuresti yksilöiden ja parien välillä.

Vaikka ei olekaan yksiselitteistä vastausta kysymykseen siitä, kuinka usein seksiä tulisi harrastaa, on olemassa joitakin yleisiä ohjeita ja huomioita, jotka voivat auttaa sinua löytämään terveen tasapainon.

Hae seksiseuraa netistä

Mikä on normaali seksitiheys?

Seksin määrän suhteen ei ole mitään ”normaalia”. Se, mikä voi riittää yhdelle henkilölle tai parille, ei välttämättä riitä toiselle.

Tutkimukset kuitenkin viittaavat siihen, että sitoutuneiden parisuhteiden keskimääräinen seksitiheys on noin kerran viikossa. Tämä luku voi vaihdella erilaisten tekijöiden, kuten iän, elämäntilanteen, terveydentilan ja parisuhteen tilan, mukaan.

Mikä sinulle sopii

Tärkein tekijä määritettäessä, kuinka usein sinun tulisi harrastaa seksiä, ovat omat halusi ja tarpeesi.

Jos sinulla on korkea seksihalu, saatat haluta harrastaa seksiä useammin kuin joku, jolla on vähäinen seksihalu. Toisaalta, jos et ole tuulella, seksin harrastaminen ”väkisin” ei välttämättä ole nautinnollista tai terveellistä.

Parisuhteen tilalla on väliä

Se, oletko sitoutuneessa suhteessa tai sinkku, voi myös vaikuttaa seksitiheyteen. Pitkäaikaisessa suhteessa saatat olla vakiinnuttanut seksuaalisen läheisyyden malleja, jotka toimivat molemmille. Kuitenkin, jos olet sinkku tai seurustelet satunnaisesti, seksitiheytesi voi olla satunnaista tai riippuvainen kumppanien saatavuudesta.

Terveysnäkökohdat

Myös fyysisellä terveyden tilalla voi olla vaikutus seksin määrään. Krooniset sairaudet, lääkkeiden sivuvaikutukset ja hormonaaliset epätasapainot voivat kaikki vaikuttaa seksuaaliseen haluun ja toimintaan. On tärkeää keskustella kaikista huolenaiheista terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Puhu kumppanillesi

Vain puhumalla voit oikeasti selvittää mitä kumppanisi haluaa ja onko hän tyytyväinen seksin määrään suhteessanne.

Vaikka seksin määrä ja seksikerrat voi olla tärkeä mittari joillekin, on myös tärkeää panostaa seksin laatuun. Keskittyminen läheisyyteen, nautintoon ja yhteyteen voi tehdä harvoistakin seksuaalisista kohtaamisista merkityksellisempiä ja tyydyttävämpiä.

Seksin määrä ja seksuaalinen aktiivisuus voivat muuttua myös ajan myötä. Pariskunnat voivat hyötyä omien halujensa kertomisesta paljon.

UKK

K: Onko suositeltu määrä seksiä kerran viikossa?
V: Ei, seksitiheydelle ei ole olemassa yksipuolista suositusta. On tärkeää kuunnella omia toiveitasi ja tarpeitasi ja kommunikoida kumppanisi kanssa löytääksesi terveen tasapainon.

K: Entä jos kumppanini haluaa enemmän seksiä kuin minä?
V: On tärkeää kommunikoida avoimesti ja rehellisesti kumppanisi kanssa toiveistasi ja tarpeistasi. Kompromissin tai vaihtoehtoisten tapojen löytäminen voi auttaa varmistamaan, että molemmat kumppanit tuntevat olonsa tyytyväisiksi.

K: Voiko seksin harrastaminen liian usein olla epäterveellistä?
V: Vaikka seksuaalisuus on yleensä terveellistä, liiallinen seksuaalinen aktiivisuus voi aiheuttaa fyysistä epämukavuutta tai vammoja.