Queening eli face sitting

Queening eli face sitting: kasvoilla istuminen osana seksiä

Queening eli face sitting eli nainen istumassa kasvojen päällä on samalla sekä sensuellia että ihanan rivoa. Nainen saa ohjat käsiinsä ja alla makaavan kumppanin tehtävä on vain tyydyttää naista.

Mies (tai muu kumppani) voi suullaan nuolla, suudella, näykkiä ja hieroa sekä vaginaa että välilihaa ja anusta. Lisäksi alla makaavalla on kädet vapaana, joita voidaan käyttää muun muassa rintojen, takapuolen ja anuksen hyväilyyn. Ihan mitä kasvojen päällä istuva nainen haluaa.

Queening tai face sitting voi olla myös BDSM-seksileikin muoto. Tällöin alla makaavaa osapuolta voidaan rankaista naaman päälle istumalla. Hänet voidaan myös sitoa sängynpäätyyn tai kädet selän taakse. Joillekin face sitting on suoranainen fetissi ja he saattavat rakastaa tunnetta, jossa he suorastaan ”hukkuvat” naisen vaginaan tai perseeseen – melko kirjaimellisesti, sillä joillakin vaikeus hengittää naisen alla on osa alistumista ja fetissiä.

Kokeile eri asentoja

Vaikka aluksi tuntuu siltä, että asentoja on vain yksi, eri variaatioita kyllä löytyy, kun vain kokeilee. Nainen voi istua kasvot ylöspäin tai käänteisesti kasvot kohti miehen jalkoja. Myös sivuttainen istuma-asento toimii erinomaisesti. Kokeile eri asentoja löytääksesi mikä sopii sinulle parhaiten.

Käytä seksileluja

Rekvisiitta, kuten bondage-varusteet tai seksilelut, voi lisätä ylimääräistä jännitystä kasvojen päällä istumiseen. Muista vain keskustella rekvisiitasta tai seksivarusteista kumppanisi kanssa etukäteen. Käytännössä queening-kokemukseen sopivat lähes kaikki seksilelut käsiraudoista ja dildoista anustappeihin ja siveysvöihin asti.

Leluista riippumatta, tärkeintä on, että nautit kokemuksesta! Kasvoilla istuminen voi olla uskomattoman intiimi ja nautinnollinen teko molemmille.

Kenelle queening sopii?

Queening, joka tunnetaan myös nimellä facesitting, on tarkoitettu kumppaneille tai pariskunnille, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan intiimiä, yhteisymmärrykseen perustuvaa valtapeliä.

Kun pohdit vähän tarkemmin: queening siis tarkoittaa, että toinen kumppani istuu toisen kasvojen päällä hajareisin – tyypillisesti suullista sukupuolielinten tai oraali-anaalistimulaatiota varten. Queening ei rajoita sukupuolta tai seksuaalista suuntautumista, ja siitä voivat nauttia kaikentaustaiset ihmiset.

Mutta usein queeningiä harrastavat eniten ne, jotka nauttivat kontrollin ja alistumisen dynamiikasta. Päällä istuva ”queen” eli kuningatar on kontrollissa ja istumalla toisen naamalla alistaa tätä.

Queening ei aina ole osa valtapeliä. Voidaan sitä harrastaa ihan rakastavassa ja hellässä seksissäkin. Silti on selvästi yleisempää että kasvojen päällä istuminen liittyy valtaan ja alistumiseen.

Onko facesitting nautinnollista molemmille?

Naamalla istumisesta saatava ilo voi vaihdella yksilöiden välillä, ja se riippuu pitkälti henkilökohtaisista mieltymyksistä, mukavuustasosta ja kumppanien välisestä kommunikaatiosta.

Vastaanottavalle henkilölle queening voi tarjota nautinnollisia fyysisiä tuntemuksia. Suora suullinen tai kielen kanssa tehtävä stimulaatio ja kosketus sukuelinten tai peräaukon kanssa voi olla miellyttävää ja nautinnollista.

Hallitsevassa tai istuma-asennossa olevalle henkilölle queening voi olla miellyttävää myös hallinnan takia: istuvalla ”kuningattarella” on täysi valta tilanteessa. Akti mahdollistaa voimadynamiikan tutkimisen ja käyttämisen eroottisena välineenä.

Onko queening turvallista?

Queening eli facesitting, on tyypillisesti turvallista, kun sitä harjoitetaan molemminpuolisella suostumuksella. On tärkeää, että rajoista sovitaan etukäteen. Alla olevaa ”nuolijaa” ei saa esimerkiksi tukehduttaa vaginaan, jos näin ei ole etukäteen sovittu. Myös turvasanan ja turvasignaalin (esimerkiksi tietty käsimerkki) luominen on tärkeää. Tällöin alla oleva voi selkeästi ilmaista, kun hän tuntee olonsa epämukavaksi ja akti pitää lopettaa välittömästi.

Alla olevalla henkilöllä tulee olla kyky hengittää ja kommunikoida selkeästi, vaikka queening olisikin osa rajua leikkiä tai alistamisrituaalia.

Joka tapauksessa queening eli naamalla istuminen on intiimi kokemus molemmille ja se voi olla erittäin nautittava osa seksiä kaikille osallistujille.