Seksi kuukautisten aikana

Seksi kuukautisten aikana eli menkkaseksi

Seksi kuukautisten aikana eli menkkaseksi on ollut tabujen ja väärinkäsitysten ympäröimä asia jo pitkään. Pitäisikö sitä harrastaa? Mitä pitäisi ottaa huomioon? Onko se likaista tai vaarallista? No, me päätimme ottaa asiasta selvää!

Täysin luonnollista, ja hygieenistä

Yksi yleinen myytti on, että seksi kuukautisten aikana on epähygieenistä. Todellisuudessa kuukautiset ovat luonnollinen kehon toiminto, ja niin kauan kuin molemmat kumppanit tuntevat olonsa mukavaksi, ei menkkaseksistä ole mitään haittaa. Pyyhkeen käyttö ennen, aikana ja jälkeen tai seksin harrastaminen suihkussa voi tarjota helpon ratkaisun niille, jotka ovat huolissaan sotkusta.

Fysiologian ymmärtäminen

Kuukautisveri koostuu pääasiassa kohdun limakalvosta, limasta ja verestä, ja se on yleensä steriiliä. Kohdunkaula on osittain auki kuukautisten aikana, mutta tämä ei lisää infektioriskiä, jos molemmat kumppanit ovat terveitä. Toki, jos kärsit jostain sairaudesta, kannattaa olla yhteydessä terveydenhuoltoon ja varmistaa onko menkkaseksi juuri sinulle OK.

Avoin viestintä

Avain onnistuneeseen intiimiin suhteeseen on aina avoin kommunikointi. Menkkaseksiin liittyvistä mieltymyksistä, huolenaiheista ja mukavuustasoista keskusteleminen on välttämätöntä. Jotkut naiset voivat tuntea itsensä herkemmiksi tai jopa kokea lisääntynyttä kiihottumista kuukautisten aikana, kun taas toiset saattavat mieluummin pidättäytyä kokonaan seksistä kuukautisten aikana. Kannattaa keskustella avoimesti kumppanin kanssa aiheesta.

Painota rentoutumista

Miellyttävän ja rentouttavan ilmapiirin ja sitä kautta rennon seksin harjoittaminen voi parantaa kokemusta kuukautisten aikana. Aktiviteetit, kuten hellävarainen hieronta ja halailu, voivat tarjota läheisyyttä ilman penetraatiota. On tärkeää asettaa etusijalle molempien kumppanien hyvinvointi ja mukavuus.

Muista silti suojaus

Vaikka raskauden riski on pienempi kuukautisten aikana, se ei ole nolla. Pariskuntien tulee silti käyttää ehkäisyä, jos he haluavat välttää raskauden. Lisäksi suojautuminen sukupuolitaudeilta on edelleen ratkaisevan tärkeä. Suosittelemme kondomin käyttöä.

Yhteenveto

Pohjimmiltaan se, harrastaako seksiä kuukautisten aikana vai ei, on henkilökohtainen valinta. On ratkaisevan tärkeää, että pariskunnat kommunikoivat avoimesti, jotta omat rajat ja halut on selvästi tiedossa. Menkkaseksi ei ole mitenkään epähygieenistä, mutta se voi joskus olla hieman sotkuista.