Miten nopeasti mies tulee eli ejakuloi

Kuinka nopeasti miehet laukeavat keskimäärin: siemensyöksyn aikojen tutkiminen

Seksuaaliterveys ja seksuaalinen suorituskyky ovat usein aiheita, joista ihmisillä on jotenkin epämukava keskustella. Yksi näistä aiheista on miesten kesto sängyssä. Tulenko liian nopeasti? Miten kestää pidempään? Ja niin edelleen.

Mutta on tärkeää ymmärtää, että vaihtelut seksuaalisessa käyttäytymisessä ovat normaaleja, eikä niitä tarvitse hävetä. Tässä artikkelissa tutkimme miesten siemensyöksyn aikoja, mukaan lukien ”normaalina” pidetyt kestot – sekä listaamme asioita, jotka voivat vaikuttaa siemensyöksyn nopeuteen.

Mitä pidetään ”normaalina” aikana laukeamiselle?

Tähän kysymykseen ei ole täysin yksiselitteistä vastausta, koska miesten siemensyöksyssä on todella paljon vaihtelua.

Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan miehet kestävät keskimäärin 3-7 minuuttia yhdynnän aikana ennen siemensyöksyä. Jotkut miehet saattavat kuitenkin ejakuloida paljon nopeammin tai hitaammin kuin tämä, ja se on okei.

Vastaus: Keskimäärin 3-7 minuuttia.

Tekijät, jotka voivat vaikuttaa siemensyöksyn nopeuteen

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti mies laukeaa, mukaan lukien:

 1. Ikä: Iän myötä miesten herkkyys ja innokkuus voi vaihdella merkittävästi.
 2. Psykologiset tekijät: Stressi, ahdistuneisuus, masennus ja muut psykologiset tekijät voivat vaikuttaa miehen seksuaaliseen suorituskykyyn ja johtaa ennenaikaiseen siemensyöksyyn.
 3. Fyysiset tekijät: Tietyt sairaudet, kuten diabetes tai eturauhasongelmat, voivat myös vaikuttaa siemensyöksyaikaan.
 4. Seksuaalinen kokemus: Miehet, joilla on vähemmän kokemusta seksistä, voivat todennäköisemmin ejakuloida nopeasti.
 5. Parisuhdeongelmat: Parisuhteen ongelmat voivat myös vaikuttaa seksuaaliseen suorituskykyyn ja siemensyöksyaikaan.

Vinkkejä seksuaalisen kestävyyden parantamiseen

Jos olet huolissasi laukeamisen nopeudesta, voit yrittää parantaa seksuaalista kestävyyttäsi useilla tavoilla, mukaan lukien:

 • Itsetyydytys ennen seksiä: Masturbointi muutama tunti ennen seksiä voi auttaa sinua kestämään pidempään yhdynnän aikana.
 • Kegel-harjoitukset: Kegel-harjoitukset, joihin sisältyy lantionpohjan lihaksien supistaminen ja rentouttaminen, voivat auttaa parantamaan seksuaalista suorituskykyä ja kestävyyttä.
 • Kondomin käyttö: Kondomin käyttö voi auttaa vähentämään herkkyyttä ja viivästyttää siemensyöksyä.
 • Seksiasennon vaihtaminen: Erilaisten seksiasentojen kokeileminen voi auttaa sinua löytämään sellaiset, joiden avulla voit kestää pidempään.
 • Taukojen pitäminen: Taukojen pitäminen seksin aikana keskittyäksesi suuseksiin, käsipeliin tai muihin toimintoihin voi auttaa sinua kestämään pidempään.
 • Lääkärin kanssa puhuminen: Jos sinulla on ennenaikainen siemensyöksy sairauden vuoksi, lääkärin kanssa keskusteleminen hoitovaihtoehdoista voi auttaa.

Yhteenvetona totean, että miehillä ei ole yhtä yksiselitteisen ”normaalia” kestoa laukeamiselle. Silti yleisesti tavallinen vaihteluväli on noin 3-7 minuuttia yhdyntää.

Paranna kestävyyttä, treenaa seksileluilla