Peniksen mittaus oikein

Miten peniksen koko mitataan oikein? Lue ohjeet!

Jossain välissä elämäänsä kaikki miehet käyvät keskusteluja peniksen koosta, olipa kyse sitten satunnaisesta keskustelusta ystävien kanssa tai henkilökohtaisista pohdinnoista pukuhuoneessa. Kysymykset peniksen tarkasta mittaamisesta ovat yleisiä, mutta on tärkeää muistaa heti alusta alkaen, että peniksen koko ei määritä miehisyyttä tai sinun arvoasi. Tämän artikkelin tarkoituksena on hälventää peniksen kokoon liittyviä myyttejä ja korostaa, että seksuaalinen kyvykkyys kattaa enemmän kuin vain koon.

Myytti peniksen koosta

Väärinkäsitys, että suurempi penis merkitsee suurempaa maskuliinisuutta, on valitettava ja vahingollinen. Se ylläpitää epärealistisia stereotypioita, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti miesten itsetuntoon. Todellisuudessa koolla on paljon vähemmän merkitystä kuin miehet uskovat. Kumppanit etsivät usein vahvaa yhteyttä, luottamusta, selkeää viestintää ja luovuutta makuuhuoneessa. Seksuaalinen tyytyväisyys perustuu keskinäiseen ymmärrykseen ja yhteyteen fyysisten ulottuvuuksien sijaan.

Peniksen koon mittaaminen

On tärkeää ymmärtää, että erektion peniksen koko voi poiketa siitä, mitä yleisesti ajatellaan. Erektiossa penis on keskimäärin vain noin 13-14 senttiä, jos katsotaan koko maailman tilastoja. Siksi ei kannata verrata itseään heti siihen 25 senttiseen pornostaraan tai 19 senttiseen Hollywood-urooseen.

Jos päätät mitata peniksesi, tässä on vaiheittainen opas:

  1. Käytä pehmeää mittanauhaa (samanlainen kuin räätälillä).
  2. Aseta mittanauhan pää peniksesi tyveen kohtaan, jossa se kohtaa häpyluun varren yläpuolella.
  3. Vedä mittanauha terskan kärkeen asti (peniksen päähän).
  4. Siirrä esinahka pois edestä tarvittaessa, sitä ei lasketa mittaukseen mukaan.
  5. Jos peniksesi on käyrä, vedä mittanauha käyrää pitkin (tai yritä kevyesti painamalla suoristaa kullisi).

Ympärysmitan mittaus

  1. Käytä pehmeää mittanauhaa tai narua, jonka voit myöhemmin mitata viivaimella.
  2. Aset narun tai mittanauhan pää toiselle puolelle kullia.
  3. Kiedo mittanauhaa (tai narua) peniksen kehän ympärille, kunnes se kohtaa alkupään. Merkkaa se kohta, jossa mittasi kaksi päätä kohtaavat.

Valinta veltto- tai pystymittauksen välillä riippuu käyttötarkoituksestasi. Luonnollisesti peniksen koko ilmoitetaan yleensä erektiossa. Sitä mittaa tarvitaan myös oikeankokoisen kondomin valintaan. Löysä pituus on lähinnä omaksi tiedoksesi.

Yhteenveto

Vaikka peniksen koko voi olla uteliaisuuden aihe, sen ei pitäisi määrittää ihmisen itsearvoa tai maskuliinisuutta. Painopisteen tulisi siirtyä koosta seksuaalisten kokemusten alalla sellaisiin ominaisuuksiin kuin suostumus, luottamus, kommunikaatio ja luovuus. Tarkka mittaus voi olla hyödyllistä käytännön syistä, kuten oikean kondomin koon valitsemiseksi, mutta se ei saa aiheuttaa ahdistusta tai epävarmuutta.