Seksiasento 69

Seksiasento 69

Onko seksiasento 69 maineensa veroinen? Ja millainen sen maine oikeastaan on? No me päätimme tietysti tutustua tähän klassiseen asentoon syvemmin.

Historiaa

Vaikka asentoa 69 ei voida jäljittää yhteen selkeään kulttuuriin tai aikakauteen, suuseksin harjoittaminen on ollut osa monia eri yhteiskuntia vuosisatojen ajan. Käsitys tasavertaisesta vastavuoroisuudesta ja intiimiydestä näkyy monien kulttuurien taiteessa ja kirjallisuudessa. Seksiasento 69 on kuitenkin noussut erityiseen suosioon vasta moderneina aikoina, kun avoin keskustelu seksuaalisuudesta ja seksuaalihyvinvoinnista on lisääntynyt.

69-asento tunnetaan myös ranskalaisella nimellään soixante-neuf. Myös Kamasutra mainitsee asennon, mutta ei tällä nimellä, vaan sanoo kuusysistä seuraavaa: ”Kun mies ja nainen makaavat käänteisessä järjestyksessä, toisin sanoen pää toisen jalkoja kohti ja jatkavat [suun] kongressia, sitä kutsutaan variskongressiksi.”

Ymmärtääksemme Kamasutrassa asento on tosin kuvattu niin, että kumppanit makaavat kyljellään vastakkain. Kun taas usein moderni nykykulttuuri kuvaa asennon enemmän päällekkäisenä.

Vinkit 69 asentoon

  • Mukavuus: Asentoa voi mukauttaa paremmin omaan mukavuustasoon lisäämällä tyynyjä pehmennystä tarvitseviin pisteisiin. Asennon voi myös tehdä mainitulla tavalla kyljellään, jos päällekkäin oleminen tuottaa haasteita.
  • Rauhallisuus: Seksiasennossa 69 ei ole kiirettä. Rauhallinen tahti ja keskittyminen kumppanin reaktioihin ovat avainasemassa. Tämä antaa mahdollisuuden nauttia täysin toisen henkilön antamasta nautinnosta.
  • Keskity intiimiyteen: Seksiasento 69 ei ole vain fyysinen kokemus; se voi myös lisätä emotionaalista ja henkistä yhteyttä parien välillä. Vastavuoroinen antaminen ja vastaanottaminen vahvistavat luottamusta ja syventävät suhdetta.

Yhteenveto

69-asento on monille pareille nautinnollinen ja intiimi tapa jakaa seksuaalista iloa. Se ei ole kenties nautinnoltaan ihan maineensa veroinen (jos meiltä kysytään), mutta suosittelemme kaikkia kuitenkin sitä kokeilemaan. Edes kerran.