Mitä on ghostaus

Mitä on ghostaus – mitä tehdä, kun joku ghostaa

Digiajan deittailun mukana tulee omat haasteensa. Yksi yleisimmistä negatiivisista kokemuksista on ”ghostaus”. Ghosting eli ghostaus on deittailuilmiö, jossa yksi henkilö yhtäkkiä lopettaa kaiken yhteydenpidon toisen kanssa ilman selitystä tai varoitusta.

Tämä voi olla loukkaavaa ja hämmentävää henkilölle, jota ghostataan. Ja se voi saada hänet miettimään, mikä meni pieleen ja miksi hänet jätettiin pimeään virumaan yksin.

Lopeta ghostaus, hanki oikeasti kiinnostavaa seuraa

Tässä artikkelissa tutkimme, mitä ghostaus on, miksi sitä tapahtuu ja miten käsitellä sitä.

Ghosting määritelmä

Ghostaus tarkoittaa suhteen lopettamista katkaisemalla yhtäkkiä ja kokonaan kaikki kommunikointi toisen henkilön kanssa.

Se voi tapahtua missä tahansa suhteen vaiheessa, Tinderissä viestitellessä, seurustelun alkuvaiheessa tai jopa pitkäaikaisen kumppanuuden aikana. Ghosting voi esiintyä monissa muodoissa, yksinkertaisesti tekstiviestien ja puheluiden huomioimatta jättämisestä täydelliseen häviämiseen ilman jälkiä.

Miksi ihmiset ghostaavat

Ghostaamiseen on monia syitä, ja on tärkeää muistaa, että kyse ei aina ole ghostauksen kohteena olevasta henkilöstä.

Joitakin yleisiä syitä siihen, miksi ihmiset ghostaavat ovat seuraavat.

  • vastakkainasettelun pelko
  • halu välttää toisen tunteiden loukkaamista
  • kiinnostuksen puute
  • on tavannut toisen

Mistä tietää tulleensa ghostatuksi

Yksi ghostingin turhauttavimmista puolista on se, että et aina tiedä, onko sinua todella ghostattu vai onko toisella henkilöllä vain kiire.

Joitakin merkkejä siitä, että sinut on ghostattu, ovat muutamaa päivää pidempään jatkuneet vastaamattomat tekstiviestit tai puhelut, vastaamattomat sosiaalisen mediam viestit ja äkillinen yhteydenotto joltakin aivan toiselta henkilöltä (joka käskee olla laittamasta enää viestejä).

Kuinka käsitellä ghostausta

Ghostaamisen käsitteleminen voi olla vaikeaa, mutta voit auttaa itseäsi eteenpäin. Anma itsellesi aikaa käsitellä tunteitasi. Jos tunteesi olivat jo vahvat, yritä saada tukea ystäviltä tai perheenjäseniltä. Myös uuden suhteen aktiivinen etsiminen voi pitää vanhan suhteen poissa mielestä.

On tärkeää muistaa, että se ei ole sinun syytäsi. Ansaitset olla jonkun kanssa, joka arvostaa sinua ja kohtelee sinua kunnioittavasti. Keskity itseesi ja omaan onnellisuuteensi ja muista, että oikea henkilö tulee vastaan silloin, kun sitä vähiten odotat.

Kuinka toimia oikein

Jos seurustelet jonkun kanssa ja sinusta tuntuu, että menetät kiinnostuksesi tai et ole valmis suhteeseen, on tärkeää olla rehellinen hänen kanssaan. On paljon parempi käydä epämiellyttävä keskustelu kuin jättää toinen henkilö pimeyteen ja ihmetellä mitä tapahtui.

Jos et ole kiinnostunut jatkamaan suhdetta jonkun kanssa, on muita tapoja lopettaa asiat, jotka ovat kunnioittavampia ja huomaavaisempia. Voit keskustella rehellisesti toisen henkilön kanssa ja selittää, miksi et ole kiinnostunut, tai voit yksinkertaisesti kertoa hänelle, että et tunne yhteyttä.

Paras tapa välttää haamukuvia on kommunikoida avoimesti ja rehellisesti kumppanisi kanssa alusta alkaen.

Seurauksista

Kun joku on ghostattu, sillä voi olla vakavia emotionaalisia ja psykologisia seurauksia. Huomioimatta jättäminen tai hylkääminen ilman selitystä voi aiheuttaa hämmennystä, ahdistusta ja masennusta. Ghosting voi myös vaikeuttaa henkilön luottamusta tuleviin kumppaneihin, koska hän saattaa pelätä, että hänet hylätään uudelleen varoittamatta.

Lisäksi, jos henkilöillä on yhteinen sosiaalinen piiri tai työympäristö, ghostattu voi tuntea olonsa kiusalliseksi ja epämukavaksi toisem ihmisen läheisyydessä, mikä voi vaikeuttaa työ- tai sosiaalisten tilanteiden navigointia. Äärimmäisissä tapauksissa se voi johtaa arvottomuuden ja toivottomuuden tunteisiin.

On siis tärkeää kohdella muita kunnioittavasti ja ystävällisesti, vaikka et näkisi heidän kanssaan tulevaisuutta.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että ghosting eli ghostaus on haitallinen deittailukäytäntö, jolla voi olla vakavia emotionaalisia ja psykologisia seurauksia. Onkin tärkeää kommunikoida avoimesti ja rehellisesti kumppanisi kanssa alusta alkaen.