Seksiturismi ja seksimatkailu

Seksiturismi ja seksimatkailu – ei täysin ongelmatonta

Seksiturismi ja seksimatkailu ovat kasvavia trendejä, joissa ihmiset matkustavat muihin maihin seksuaalisen toiminnan vuoksi. Siis matkailua seksin perässä.

Mitä on seksiturismi?

Seksiturismilla ja seksimatkailulla tarkoitetaan käytäntöä matkustaa toiseen maahan seksuaalisen toiminnan harjoittamiseksi joko paikallisten asukkaiden tai muiden matkailijoiden kanssa.

Tämä voi vaihdella aina yksinkertaisesta seksityöntekijän palkkaamisesta bordellivierailuihin. Tai sovittuihin orgioihin osallistumisesta muiden turistien pokaamiseen baarissa. Tärkein yhdistävä tekijä on, että matkalle on lähdetty seksin takia.

Löydä seksiseuraa kotimaasta

Eettisyydestä

Monet ihmiset pitävät seksiturismia ja seksimatkailua epäeettisenä ja ihmisten hyväksikäyttönä, koska siihen liittyy usein valkoisten rikkaiden ihmisten matkustamista köyhempiin maihin – usein Afrikkaan tai Aasiaan.

Paikalliset seksityöntekijät saattavat joutua seksiteollisuuteen köyhyyden tai muiden olosuhteiden vuoksi. Näin aina ei voida olla varmoja keneltä seksiä ostaa ja millaisista oloista he tulevat.

Laillisuudesta

Seksiturismin laillisuus vaihtelee suuresti maasta ja paikallisista laeista riippuen. Joissakin paikoissa prostituutio on laillista tai sallittua, kun taas toisissa se on ehdottomasti kiellettyä. Laittomaan seksuaaliseen toimintaan osallistuvat matkustajat voivat kohdata vakavia oikeudellisia seurauksia, kuten pidätyksen, sakot ja jopa vankeusrangaistuksen.

Sukupuolitaudeista

Seksimatka on aina myös riski saada sukupuoliteitse tarttuva infektio tai sairaus, kuten HIV/aids, tippuri tai kuppa. Kondomia tulee aina käyttää ulkomailla, olitpa kenen tahansa kanssa tekemisissä (no, omaa kumppania voit toki panna raakana).

Vaikutus paikallisiin yhteisöihin ja kulttuureihin

Seksimatkailulla voi myös olla negatiivinen vaikutus paikallisiin yhteisöihin ja kulttuureihin. Se voi johtaa yksilöiden hyväksikäyttöön ja edistää perinteisten sosiaalisten rakenteiden hajoamista. Se voi myös johtaa rikollisuuden ja väkivallan lisääntymiseen sekä huumeiden ja muun laittoman toiminnan leviämiseen.

Matkailijoiden onkin olennaista tiedostaa seksiturismiin liittyvät eettiset näkökohdat ja riskit. On tärkeää noudattaa vastuullisia ja eettisiä matkustuskäytäntöjä.

Vaihtoehdoista

Niille, jotka haluavat tutkia seksuaalisuuttaan tai kokea erilaisia kulttuureja, on monia vaihtoehtoja seksiturismille ja seksimatkailulle.

Näitä voivat olla esimerkiksi osallistuminen seksipositiivisiin tapahtumiin ja työpajoihin kotimaassa – sekä tietysti myös maksullisten ammattilaisten hyödyntäminen Suomessa.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että seksiturismi ja seksimatkailu voivat olla kiistanalainen ja monimutkainen aihe, joilla on monia eettisiä, oikeudellisia ja terveydellisiä näkökohtia. Viime kädessä jokaisen on kuitenkin tehtävä omat päätöksensä ja valintansa lähteekö seksimatkalle vai ei.