Oudot fetissit

Kinkit ja fetissit: 29 mielenkiintoista

Tykkäätkö sitomisesta? Haluatko, että perseesi läimitään kirkkaan punaiseksi? No entä haluatko laittaa päällesi täyslateksisen asun ja levittää hunajaa koko kehollesi?

No, jos sinulla on jokin kinkki tai fetissi, se on (yleensä) täysin normaalia. Jotta muutkin ymmärtävät paremmin mistä on kyse, päätimme listata muutamat kinkit ja fetissit sekä suomeksi että englanniksi.

Balloon Fetish

Pallofetissi on kiihottumista pallojen, monesti puhallettavien ilmapallojen, muodosta, ulkonäöstä ja tuntumasta. Joillekin balloon fetish näyttäytyy kiihottumisena ilmapallojen rikkomisesta. Toisille pallojen hierominen itseä vasten on tämän kinkin juttu. Onkin täysin henkilökohtaista miten kyseinen fetissi näyttäytyy arjessa.

Blood Play

Kuten nimi kertoo, verileikit eli Blood Play tarkoittaa veren käyttämistä osana seksiä. Joitakin veren haju, maku, näkeminen tai tunteminen voi kiihottaa. Tämäkin kinkki vaihtelee henkilöstä toiseen: joillekin menkkaseksi riittää, toiset haluavat oikeasti nähdä verta tulevan haavoista. Emme suosittele tätä kellekään, sillä kaikki verellä leikkiminen voi olla vaarallista.

Bondage

Bondage onkin sitten jo paljon yleisempää ja usein turvallisempaa. Bondage tarkoittaa seksikumppanin sitomista ja liikkumisen rajoittamista. Bondagea voidaan harrastaa esim. köysillä, huiveilla, käsiraudoilla tai erillisellä levitysraudoilla.

Breath Play

Breath play eli eroottinen asfyksiaatio tai asfyksia on vaarallista. Tätäkään emme suosittele kokeilemaan. Breath Play tai eroottinen asfyksia tarkoittaa hapen saanninen rajoittamista osana seksiä – esimerkiksi kuristamalla. Tottumaton henkilö voi tehdä paljon vahinkoa ja pahimmassa tapauksessa menettää henkensä.

Breeding Kink

Breeding eli breedaus tai briidaus tarkoittaa henkilön halua tulla ”jalostetuksi”. No, suomeksi kyse on siitä, että halutaan, että mies ejakuloi naisen sisälle sillä ajatuksella, että nainen tulee raskaaksi. Kyse on enemmän psykologisesta ajatuksesta – ei niinkään siitä, että ihmiset oikeasti haluaisivat tulla raskaaksi. Esimerkiksi cuckold-seksissä pariskunnan mies voi katsoa sivusta, kun toinen mies (eli bull) ejakuloi miehen sisälle ja ”breedaa” hänet.

CBT

Cock and Ball Torture eli CBT on nimensä mukaisesti miehen genitaalien kiduttamista ja satuttamista. CBT voi vaihdella aina kevyestä pallien vetämisestä ja läpsimisestä aina erilaisiin seksilelupuristimiin, peniksen päälle astumiseen ja pallien potkimiseen asti.

Klaustrofilia

Claustrophilia eli suomeksi klaustrofilia on kiihottumista ahtaista paikoista. Kyseinen kinkki tai fetissi voi näkyä ahtaiden paikkojen lisäksi muun muassa ”mummy kink” -fetissinä eli muumiofetissinä, jossa henkilö haluaa, että hänet kääritään tiukasti esimerkiksi lateksiin tai lakanoihin. Se ei suoranaisesti ole klaustrofiliaa, mutta nykyään verkossa näkyy myös paljon materiaalia, jossa naiset jäävät jumiin pesukoneeseen…

CFNM

CFNM tulee sanoista Clothed Female Naked Male ja tarkoittaa siis suomeksi ”nainen vaatteissa, mies alasti”. Yleensä CFNM-leikeissä nainen on dominoivassa asemassa ja jollain tasolla alistaa alastonta miestä.

Clown Fetish

Clown Fetish eli suomeksi pellefetissi tarkoittaa kiihottumista pelleistä. Joko niin, että seksikumppani on pukeutunut pelleksi tai henkilö itse on pelleasussa. Fetissi tunnetaan myös virallisella nimellään koulrofilia (englanniksi coulrophilia). Klovnifetissiin liittyy usein jollain tasolla roolileikkejä, BDSM:ää ja voimapelejä.

Cuckolding

Cuckold eli aisankannatus on fetissi, jossa pariskunnan yksi osapuoli (usein mies) kiihottuu siitä että toinen kumppani (usein nainen) harrastaa seksiä kolmannen ulkopuolisen henkilön kanssa (usein bull eli härkä).

D/S

Dominance And Submission on osa BDSM-kokonaisuutta. D/S liittyy voimadynamiikkaan: toinen osapuoli alistuu ja toinen alistaa. D/S ei sisällä aina BDSM:n bondage-osia.

Exhibitionismi

Exhibitionism eli ekshibitionismi on kiihottumista siitä, että paljastaa omat elimensä ulkopuoliselle tuntemattomalle henkilölle. Aivan liian usein kiihottuva henkilö on mies ja uhri on tuntematon nainen – tällöin kyseessä on itsensäpaljastelu, joka on rikos.

Foot Fetish

Foot fetish eli jalkafetissi on kiihottumista jaloista. Tunnetaan myös suomeksi nimellä podofilia ja englanniksi nimellä podophilia. Jalkafetissi on yksi yleisimmistä ruumiinosiin liittyvistä fetisseistä. Jalkafetissit vaihtelevat henkilöstä toiseen ja voivat liittyä esimerkiksi jalan kokoon, muotoon tai jalkojen käyttämiseen osana seksiä.

Gender Bending

Gender Bending on sukupuoliroolien venyttämistä. Siis esimerkiksi CIS-mies voi pukea ylleen naisellisen seksikkään alusasun, sukkahousut tai jotain muuta perinteisesti ”naiselliseksi” koettua. Toisaalta myös nainen voi pukea ylleen jotain perinteisesti miehekästä. Joskus Gender Bending -fetissiin liittyy myös perinteisten roolien vaihtamista: nainen on seksissä dominoiva ja mies alistuu. Tähänkin toki usein yhdistetään jotain sukupuolirooleihin muuten liittyviä elementtejä.

Hirsute

Kirjaimellisesti hirsute tarkoittaa karvaista tai takkuista. Hirsute-fetissi taas tarkoittaa kiihottumista ”au naturel” naisista. Siis naisista, jotka antavat karvojensa kasvaa – jalkakarvat, pillukarvat, kainalokarvat tai vaikka persekarvat, jos sellaiset sattuvat kasvamaan.

Hotwifing

Hotwifing on hyvin lähellä cuckoldingia. Yleensä erona on se, että cuckold-seksissä pariskunnan mies on alistuva – kun taas hotwife-seksissä pariskunnan mies saattaa itse aktiivisesti osallistua toisen miehen etsimiseen sekä itse seksiaktiin. Mies on siis omasta ”hotwifestään” ylpeä ja jakaa häntä halukkaasti – ei alistuvasti.

Humiliation

Humiliation eli suomeksi nöyryyttäminen on juuri sitä: kiihottumista nöyryyttämisestä tai nöyryytetyksi joutumisesta. Kyseinen kinkki voi tarkoittaa sanallista nöyryyttämistä, fyysistä nöyryyttämistä tai näiden yhdistelmää.

Impact Play

No, suomalaisittain tuo tarkoittaa ihan vaan jonkintasoista lyömistä tai läimimistä. Impact Play tarkoittaa siis kumppanin lyömistä kädellä, seksilelulla tai muulla esineellä. Kannattaa huomata, että Impact Play ei ole sama asia kuin spanking eli spänkkäys. Spanking on takapuolen läpsimistä. Impact Play on yleensä laajempaa ja monipuolisempaa.

Knismolagnia

Knismolagnia eli kutitusfetissi on kiihottumista joko siitä että henkilö kutittaa muita tai muut kutittavat häntä. Usein kutitusfetissiin ei liity edes mitään seksiaktia. Koko ”akti” voi olla pelkkää kutittamista eikä siihen välttämättä liity esim. penetraatiota tai muuta perinteisesti seksuaalista.

Latex Fetish

Latex Fetish eli lateksifetissi on kiihottumista lateksista tai kumiasuista. Lateksifetissi liittyy usein S&M-kinkkeihin.

Masokismi

Masokismi (englanniksi masochism) on se iso M BDSM:ssä. Masokisti nauttii omasta kivustaan eli itsensä satuttamisesta tavalla tai toisella. Masokismi on tutkimusten mukaan yllättävän yleinen fetissi, jota moni haluaa ainakin kokeilla kerran.

Orgasm Control

Tunnetaan myös nimellä ”edging” ja viittaa aktiin, jossa henkilö ajetaan aivan orgasmin reunalle, mutta ei orgasmiin asti. Kun ollaan juuri saavuttamassa orgasmi, vähennetäänkin stimulaatiota ja annetaan tilanteen rauhoittua. Edging on itse asiassa miehille tapa harjoitella orgasmin kontrollointia – mutta sekä orgasm control että edging voivat olla myös seksikinkki, jossa nainen ajaa miehen aivan orgasmin reunalle useita kertoja ennen kuin antaa hänelle ihanan vapautumisen.

Pantyhose Fetish

Pantyhouse eli sukkahousufetissi on seksuaalista kiihottumista sukkahousuista. Sukkahousufetissi vaihtelee henkilöstä toiseen: yksi haluaa itse pukea sukkahousut ylleen, toinen haluaa ihailla ja katsoa naista, jolla on yllään sukkahousut.

Shibari

Shibari on japanista lähtöisen oleva sidontamuoto, jossa köydestä tehdään monimutkaisia solmuja osana seksuaalista sidontaa. Shibari voi olla rajua tai hellää aivan pariskunnan omien halujen mukaan.

Sadismi

Sadismi eli englanniksi sadism on kinkki, jossa henkilö kiihottuu muiden satuttamisesta. Kannattaa kuitenkin ymmärtää, että suurin osa BDSM-seksiä harrastavista henkilöistä harrastaa ”sadismia” osana täysin yhteisymmärrykseen perustuvaa turvallista seksiä.

Sploshing

Sploshing tai WAM (wet and messy) on kiihottumista ruoan, nesteiden tai muiden sotkuisten aineiden levittäminen kumppanin päälle.

Sähköseksi

Sähköseksi tunnetaan englanniksi nimillä electrostimulation ja eStim. Sähköseksissä sähköpulsseja johdetaan kehon eri alueille, usein genitaaleihin. Usein eStim-sähköseksi liittyy BDSM-seksiin. Sähkö on aina vaarallinen leikkikaveri, joten käytä vain tähän tarkoitukseen erikseen suunniteltuja seksileluja ja noudata käyttöohjeita tarkasti.

Voyeurism

Voyeurism eli voyerismi (tai voyeurismi) on kiihottumista muiden seksiaktien katselusta. Suomeksi puhutaan usein tirkistelystä. Mikäli tirkistely tapahtuu kaikkien osapuolten suostumuksella, on se tietysti laillista – mutta tirkistely ilman lupaa on Suomessakin rikos.

Wax Play

Wax Play tai ”Hot Wax Kink” viittaa fetissiin, jossa kuumaa vahaa (yleensä kynttilästä) kaadetaan kumppanin päälle. Tätä ei voi tehdä ihan tuosta vaan yllätyksenä, vaan kuuman vahan käytöstä pitää tietysti sopia etukäteen yhdessä kumppanin kanssa. Usein kynttilävahan käyttö liittyy BDSM-seksiin, jossa alistuva kumppani voi olla myös vaikkapa sidottuna.

Lähde: Menshealth.com