Seksi lasten nukkumaanmenon jälkeen

Miten onnistuu seksi, kun lapset on juuri saatu nukkumaan

Vanhemmuus tuo valtavaa iloa ja täyttymystä, mutta se voi myös tuoda haasteita seksielämään. Ajan löytäminen läheisyyteen voi olla erityisen vaikeaa, jos sinulla on pieniä lapsia.

Sopivalla luovuudella, suunnittelulla ja viestinnällä on kuitenkin mahdollista nauttia tyydyttävästä seksielämästä myös lasten nukkumisen jälkeen.

Puhu kumppanillesi

Avoin ja rehellinen viestintä on terveen seksielämän perusta – etenkin, jos seksiä harrastetaan yleensä lasten nukkumisen jälkeen. Keskustele toiveistasi ja mahdollisista haasteistasi avoimesti. Pyri myös ilmaisemaan kumppanillesi ajoissa, että tänään voisi olla seksi-ilta ettei se tule hänelle yllätyksenä.

Unirutiinin luominen

Luo lapsillesi säännöllinen nukkumaanmenon rutiini, joka auttaa heitä rauhoittumaan ja nukahtamaan. Johdonmukaisuus kouluttaa heidät lopulta nukahtamaan helpommin, jolloin saat itsekin ennustettavan ajan yhteiselle laatuajalle. Kun lapsi nukahtaa joka ilta esimerkiksi seitsemältä, tiedät, että teillä on vielä muutama hyödyllinen tunti aikaa seksille.

Aseta lapsille selkeät rajat

Kerro lapsillesi selkeät rajat yksityisyytesi kunnioittamisesta. Esimerkiksi koputtaminen ennen oven avaamista on yksi hyvä esimerkki. Näin lapsetkin oppivat kunnioittamaan aikuisten omaa tilaa ja aikaa.

Maksimoi illan hyödyt

Suunnittele ja valmistaudu etukäteen!
Yritä hoitaa kotityöt ja työvelvollisuudet jo päivällä, kun lapset ovat hereillä. Pyhitä edes kerran viikossa ilta kumppanillesi ja unohda harrastukset, siivous, tiskaus, pyykinpesu ja pihatyöt. Esileikki kannattaa aloittaa ajoissa esimerkiksi viestittelemällä jo työpäivän aikana pikkutuhmia juttuja.

Jaa vastuut

Yllä mainittuun liittyen: jaa kotityöt kumppanisi kanssa, jotta teillä molemmilla on aikaa rentoutua illalla. Tasapainoinen lähestymistapa antaa molemmille mahdollisuuden latautua ja olla käytettävissä intiimejä hetkiä varten.

Hyväksy spontaanisuus

Vaikka suunnittelu on kiireisessä arjessa tärkeää, älä aliarvioi spontaanin intohimon hetkiä. Tartu tilaisuuksiin, kun niitä ilmaantuu, ja ole avoin improvisoiduille seksille.

Kokeile muutakin kuin sänkyä

Harkitse kotisi eri osien kokeilemista. Seksi onnistuu olohuoneessa, keittiössä tai jopa viihtyisässä lasten rakentamassa peittolinnoituksessa. Makuuhuoneesta ulos astuminen voi tuoda kohtaamisiin seikkailun ja uutuuden tunteen.

Joskus väsymys voittaa

Myönnä, että vanhemmuus voi olla uuvuttavaa, ja on normaalia tuntea itsensä väsyneeksi. Olkaa ymmärtäväisiä ja myötätuntoisia toistenne väsymystä kohtaan ja etsikää tapoja tukea ja energisoida toisianne. Aina seksi ei huvita, vaikka sille olisi aikaa.

Ymmärrä siis, että seksielämäsi ei ehkä ole samanlaista kuin ennen lapsia, ja se on ihan okei.

Yhteenveto

Tyydyttävän seksielämän ylläpitäminen lasten nukkumisen jälkeen vaatii joskus ponnistelua, luovuutta ja tehokasta kommunikointia kumppanisi kanssa. Priorisoimalla läheisyyttä, luomalla rutiineja ja sopeutumalla vanhemmuuden haasteisiin voit kuitenkin vaalia suhdettasi ja pitää kipinän elossa.