Miten saada kaukosuhde toimimaan

Miten saada kaukosuhde toimimaan – lue vinkit!

Vahvan ja elinvoimaisen kaukosuhteen ylläpitäminen voi olla haastavaa, mutta oikeilla strategioilla ja ajattelutavalla on täysin mahdollista pitää rakkaus elossa fyysisestä etäisyydestä huolimatta. Me annamme vinkit siihen miten saada kaukosuhde toimimaan!

Viestintä on tärkeintä

Selkeä viestintä on jokaisen onnistuneen suhteen kulmakivi, etenkin pitkän matkan suhteen. Jaa ajatuksesi, tunteesi ja kokemuksesi säännöllisesti ylittääksesi pitkän fyysisen välimatkan aiheuttama kuilu. Puhu avoimesti siitä miltä sinusta tuntuu, mitä olet päiväsi aiana tehnyt, mikä sinua mietityttää, mikä ärsyttää ja mikä ihastuttaa.

Hyödynnä teknologiaa

Käytä teknologiaa eduksesi. Nykymaailmassa se on todella helppoa. Videopuhelut, WhatsApp, Snapchat ja muu sosiaalinen media voivat auttaa sinua pysymään yhteydessä päivittäin ja tarjoavat kurkistuksen toistensa elämään. Voitte tietysti myös ylläpitää erotiikkaa lähettämällä ajoittain sensuelleja ja vihjailevia kuvia tai harrastamalla suoranaista videopuheluseksiä.

Aseta realistiset tavoitteet

Keskustele tulevaisuudestasi yhdessä ja aseta realistisia tavoitteita. Yhteinen visio voi antaa suhteellesi tarkoituksen ja suunnan, mikä auttaa teitä molempia pysymään sitoutuneina. Esimerkiksi milloin parisuhde muuttuu kaukosuhteesta lähisuhteeksi? Mitä pitkän aikavälin tavoitteita teillä on esimerkiksi perheeseen, töihin, asumiseen ja harrastuksiin liittyen?

Suunnittele vierailut

Fyysiset vierailut ovat tärkeitä. Suunnittele säännöllisiä tapaamisia. Ja aina kun edellinen vierailu loppuu, aloita lähtölaskenta seuraavaan tapaamiseen. Tieto siitä kuinka pitkä odotus on, tarjoaa hyvän välitavoitteen suhteelle.

Luo yhteisiä kokemuksia, vaikka olette erillänne

Jopa ollessasi erillään, etsi tapoja luoda yhteisiä kokemuksia. Katsokaa elokuvia yhdessä, pelatkaa nettipelejä tai lukekaa samaa kirjaa ja keskustelkaa sitten ajatuksistanne. On yllättävän hauskaa katsoa Netflixiä omalta sohvalta, kun toinen katsoo samaa sarjaa (joko jaatte ruudun Netflixin katsomiseen tai katsotte suurinpiirtein samasta kohdasta omilta ruuduiltanne tai telkkareistanne). Voitte myös esimerkiksi mennä samaan aikaan nukkumaan ja puhua sängyssä (ns. ”pillow talk”) päivän tapahtumista, vaikka olettekin erillänne.

Luottamus ratkaisee

Luottamuksen rakentaminen ja ylläpitäminen on ratkaisevan tärkeää, jos haluat saada kaukosuhteen toimimaan. Ole avoin omista ajatuksistasi ja toimistasi. Vältä kaikkia väärinkäsityksiä ja ole rehellinen elämäsi tapahtumista ja omista ajatuksistasi.

Yllätä kumppanisi

Yllätä kumppanisi harkituilla eleillä, kuten yllätyskirjeillä, järjestämällä virtuaaliset treffit tai lähettämällä hänelle yllätyspaketteja. Nämä teot osoittavat, että etäisyys ei ole sinulle este. Esimerkiksi kukkia, suklaata, kosmetiikkaa, seksileluja ja ruokaa on helppo tilata kotiintoimituksella toiselle.

Juhlista merkkipaaluja

Juhli erityisiä tilaisuuksia, kuten vuosipäiviä ja syntymäpäiviä, vaikka et olisikaan fyysisesti yhdessä. Lahjojen lähettäminen tai virtuaalisten juhlien suunnittelu voivat luoda rakkaita muistoja. Laula syntymäpäivänä onnittelulaulu joko WhatsApp-ääniviestinä tai videopuhelussa!

Ratkaise erimielisyydet

Erimielisyydet ovat luonnollinen osa mitä tahansa suhdetta. Käsittele ristiriitoja kunnioituksella ja empatialla ja pyri löytämään ratkaisuja yhdessä. Etenkin kaukosuhteessa kannattaa aina pyrkiä ratkaisemaan ongelmat rauhassa ja olemalla toiselle myötämielinen, sillä et välttämättä tiedä milloin pääset jatkamaan ongelmista keskustelua.

Yhteenveto

Vaikka pitkän matkan kaukosuhteet vaativat vaivaa ja omistautumista, ne voivat menestyä oikeanlaisen ajattelutavan ja strategioiden avulla. Avoin kommunikointi, luottamus ja tahto olla yhdessä voivat johtaa rakkauteen, joka on vahvaa, kestävää ja pystyy ylittämään fyysisen etäisyyden haasteet.