Orgasmin feikkaaminen

Orgasmin feikkaaminen – miten & miksi naiset teeskentelevät orgasmin

Orgasmien teeskentely on melko mielenkiintoinen ja jopa monimutkainen ilmiö, josta on keskusteltu vuosien varrella todella paljon. Vaikka jokaisen yksilön kokemus on tietysti erilainen, on silti melko yleistä, että etenkin naiset feikkaavat orgasmmin. Miksi naiset sitten teeskentelevät orgasmin? Ja miten? Me päätimme kirjoittaa aiheesta artikkelin.

1. Suorituspaine

Naiset voivat toisinaan tuntea yhteiskunnallista, sosiaalista tai ihan vaan yksilöllistä ja henkilökohtaista painetta. Aivan liian usein ajatellaan, että orgasmi kertoo seksuaalisesta ”onnistumisesta” ja nautinnosta. Uskomus siis usein on, että orgasmi on seksuaalisen toiminnan välttämätön päätepiste. Että se on PAKKO saavuttaa. Näin ei tietysti ole. Seksi ilman orgasmia voi olla erittäin nautinnollista. Niin miehille kuin naisille. Ja kaikki eivät ikinä saa orgasmia. On täysin väärin olettaa, että jokainen akti pitäisi päättyä hekuman huipulle.

2. Viestintähaasteet

Joissakin tapauksissa naisella (ja myös miehellä toki) voi olla vaikeaa ohjata kumppaniaan ja kertoa tai ilmaista mitä kumppanin pitäisi tehdä. Voi olla, että tekniikka ei tällä kertaa vaan toimi. Orgasmin teeskentely voi olla yritys säästää kumppanin tunteita tai välttää sitä epämukavuutta, joka oikeasta keskustelusta tulisi.

3. Kumppanin miellyttäminen

Halu miellyttää kumppania ja boostata hänen egoaan voi saada naiset teeskentelemään orgasmeja. Väärinkäsitys, jonka mukaan orgasmi on suora heijastus kumppanin seksuaalisesta kyvykkyydestä, voi saada ihmiset teeskentelemään nautintoa suojellakseen kumppaninsa tunteita. Siis nainen feikkaa orgasmin, jotta mies tuntee olonsa paremmaksi ja miehekkäämmäksi. Aika outo konsepti.

4. Emotionaalisen yhteyden saavuttaminen

Joillekin seksi ei ole pelkästään fyysinen teko, vaan myös keino luoda henkistä läheisyyttä. Orgasmien teeskentely voi olla yritys luoda tai ylläpitää tunneyhteyttä kumppaniin. Toisaalta orgasmin feikkaaminen on tapa kertoa kumppanille, että ”sait minut laukeamaan” – eli jälleen boostata tässä miehen egoa ja näin tuottaa hänelle hyvä mieli, jota kautta tunneyhteyskin voi parantua. Toisaalta orgasmin feikkaaminen on tapa myös välttää miehen pettymystä, mikä taasen voisi olla negatiivista molempien henkiselle hyvinvoinnille.

5. Leimautumisen pelko

Pelko tulla tuomituksi tai leimautumaksi sen vuoksi, että ei saavuta orgasmia, voi olla voimakas motivaattori teeskentelylle. Naiset saattavat teeskennellä orgasmeja välttääkseen mahdolliset negatiiviset reaktiot tai väärinkäsityksen siitä, että heidän kumppaninsa ei tyydytä heitä seksuaalisesti.

6. Seksiaktin lopettaminen

Tilanteissa, joissa seksi on epätyydyttävää tai epämukavaa, orgasmin feikkaaminen voi olla tapa nopeuttaa seksuaalisen kohtaamisen päättymistä aiheuttamatta pettymystä kummallekaan kumppanille. ”Tulin jo, siis lopetetaan tämä!”

7. Seksuaalisen tiedon puute

Rajallinen tieto omasta kehosta ja seksuaalisesta reaktiosta voi vaikeuttaa orgasmin saavuttamista. Sen teeskentely voi olla selviytymismekanismi, kun yksilöt eivät ole täysin tietoisia siitä, mikä tuottaa heille nautintoa tai epäröivät tutkia ja viestiä tarpeistaan.

8. Henkilökohtaiset epävarmuustekijät

Myös kehonkuvaan tai itsetuntoon liittyvä henkilökohtainen epävarmuus voi vaikuttaa feikkaukseen. Orgasmien teeskentely voi toimia puolustusmekanismina havaittuja riittämättömyyksiä vastaan tai tapana mukautua yhteiskunnallisiin seksuaaliseen haluttavuuteen liittyviin odotuksiin.

Miten naiset feikkaavat orgasmin?

Orgasmin teeskentely on vivahteikas asia. Vaikka feikkaus voi olla hyvinkin hienovarainen ja hyvin näytelty, tietyt ilmeet, eleet ja tekniikat voivat kertoa milloin nainen teeskentelee orgasmin ja milloin nautinto on aitoa.

1. Ääntely

Yksi yleinen tapa, jolla naiset voivat teeskennellä orgasmia, on tietysti ääntely. Ääneen huokailu ja erilaiset nautinnon tai mielihyvän voihkinat voivat luoda illuusion huipun saavuttamisesta. On tavallista, että oikeat nautinnon äänet ovat hillitympiä ja feikkauksen aikana naiset helposti liioittelevat voihkintaa. Jos siis tuntuu siltä, että voihkinta on nyt liian kovaa, kyse voi hyvinkin olla feikatusta orgamista.

2. Lisääntynyt huohotus

Aidon kiihottumisen ja orgasmin aikana sekä hengitys että syke lisääntyvät luonnollisesti. Jotkut naiset saattavat jäljitellä näitä fysiologisia reaktioita muuttamalla tarkoituksellisesti hengitystään ja samalla itse asiassa jopa aktiivisesti nostamalla pulssiaan nopeampaan tahtiin luodakseen vaikutelman seksuaalisesta huipentumasta.

3. Kehon liikkeet ja väristykset

Orgasmin fyysisten ilmenemismuotojen simulointiin liittyy usein strategisia kehon liikkeitä. Lantion lihasten vakuuttavat supistukset, selän kaareutuminen ja lisääntynyt fyysinen jännitys kehossa ovat tekniikoita, jotka voivat edistää huipentuma-illuusiota ilman aitoa orgasmista vapautumista.

4. Kasvojen ilmeet

Kasvojen ilmeillä on merkittävä rooli nautinnon välittämisessä. Naisen orgasmin feikkaaminen voi sisältää seksuaaliseen huipentumiseen yleisesti liittyvien ilmeiden matkimista: silmät menevät kiinni, posket voivat hieman punoittaa ja kasvoilla on hekumalliset ilmeet. Näiden ilmaisujen johdonmukaisuus ja ajoitus ovat avainasemassa illuusion ylläpitämisessä.

5. Nopea seksin lopetus

Seksuaalisen toiminnan äkillinen lopettaminen voi olla merkki feikatusta orgasmista. Jos nainen ähkii pikaisesti ja sitten vetäytyy nopeasti läheisestä kontaktista pois ja vihjaa, että huipentuma on tapahtunut, voi koko tämä näytelmä viitata yritykseen saada kohtaaminen päätökseen. Nainen siis on päättänyt, että nyt riittää. Homma ei ole enää nautinnollista. Seksi loppuu nyt ja minä lähden kotiin.

6. Nainen sanoo ”Sain orgasmin” ääneen

Jotkut naiset voivat vahvistaa orgasmin suullisesti. Siis ihan oikeasti sanomalla, että ”olipa hyvä orgasmi” tai että ”tulin jo” tai muuta vastaavaa. Sanallisilla vihjeillä voi olla merkittävä rooli kumppanin vakuuttamisessa siitä, että haluttu tulos on saavutettu. Oikean orgasmin jälkeen ei välttämättä olisi tarve kertoa aiheesta ääneen, mutta teeskentelyn päätteeksi vahvistuksen tarkoitus on vakuuttaa miestä.

7. Tarkoituksellinen liikkeiden synkronointi

Aidon orgasmisen reaktion tahdista ja rytmistä on välillä vaikea saada selvää – mutta se on tärkeä osa feikkaamista. Naiset voivat tarkoituksella synkronoida liikkeensä orgasmista vapautumista koskevien odotusten kanssa.

8. Ajoitus

Ajoitus on ratkaisevan tärkeää, kun nainen feikkaa orgasmia. Epäjohdonmukaisuus ajoituksessa, kuten äkilliset tai odottamattomat huipentumat, voivat herättää epäilyksiä.

On tärkeää huomata, että orgasmin teeskentely on monimutkainen käyttäytymismalli, johon vaikuttavat useat tekijät. Ensinnäkin miksi ja miten nainen feikkaa orgasmin vaihtelee tietysti henkilöstä toiseen. Yllä kuitenkin listasimme muutamia asioita, joihin voit kiinnittää huomiota. Orgasmin feikkaaminen on yllättävän yleistä, mutta eivät sitä tietysti kaikki naiset tee.