Turvasana

Mikä on turvasana ja miten sitä käytetään

Selkeiden rajojen asettaminen on kaikessa seksuaalisessa toiminnassa ensiarvoisen tärkeää. Yksi tehokas työkalu, joka auttaa tässä, on turvasanan käyttö.

Osta välineet villiin seksiin

Tässä oppaassa perehdymme siihen, mikä turvasana on ja kuinka sitä käytetään tehokkaasti.

Mitä tarkoittaa turvasana?

Turvasana on ennalta sovittu sana tai lause, jota käytetään intiimeissä kohtaamisissa viestimään mukavuustasoista, rajoista ja suostumuksesta. Se toimii signaalina keskeyttää tai lopettaa kokonaan toiminta välittömästi

Turvasana tarkoittaa STOP.

Turvasanoilla on tärkeä rooli. Ne ovat tehokas tapa kertoa rajoista, luoda luottamusta ja parantaa seksuaalisia kokemuksia.

Valitse tehokas turvasana

Valitse turvasana, joka on helppo muistaa ja joka ei liity itse seksin kontekstiin. Sen tulee olla selkeä ja sellainen, jota ek todennäköisesti ymmärretä väärin tai sekoitetaan jokapäiväiseen keskusteluun. Siksi esimerkiksi ”sarvikuono” tai ”nakkisoppa” voivat olla hyviä valintoja.

Puhu rajoista jo etukäteen

Käy avoimia ja rehellisiä keskusteluja kumppanisi kanssa mukavuustasoistasi, rajoistasi ja toiveistasi. Kerro selkeästi, mitkä toiminnot ovat kiellettyjä.

Milloin turvasanaa käytetään

Turvasanat ovat erityisen tärkeitä BDSM:n (Bondage, Discipline, Sadism, Masokhism) parissa. Esimerkkejä yleisesti käytetyistä turvasanoista ovat ”punainen” (lopeta), ”keltainen” (hidasta) ja ”vihreä” (jatka).

Myös roolileikkiskenaarioissa, joissa rajat eivät aina ole selkeitä, turvasanat voivat tarjota keinon erottaa nautinto ja aito epämukavuus. Suosittuja turvasanoja näissä yhteyksissä ovat esimerkiksi ”ananas”, ”banaani” tai mikä tahansa sana, joka ei liity juuri siihen roolileikkiin.

Kunnioita turvasanaa

Kunnioita aina turvasanan käyttöä epäröimättä tai tuomitsematta. Luottamus on terveen seksisuhteen perusta, ja rajojen kunnioittaminen edistää turvallisuuden ja avoimuuden tunnetta.

Muista myös, että suostumus on jatkuva prosessi, joka kehittyy jokaisen seksuaalisen kohtaamisen myötä. Kouluta itseäsi ja kumppaniasi puhumaan suostumuksesta ja rajoista.

Yhteenveto

Turvasanan käyttö on olennainen työkalu yhteisymmärrykseen perustuvien ja nautinnollisten seksikokemusten edistämisessä. Se edistää avointa kommunikaatiota, luottamusta ja kunnioitusta kumppanien välillä.