Miksi naiset teeskentelevät orgasmin

Seksuaalinen tyytyväisyys on tärkeä osa tyydyttävää ja läheistä parisuhdetta. Ei ole kuitenkaan harvinaista, että naiset teeskentelevät orgasmeja jättäen kumppaninsa tietämättömiksi todellisesta nautinnon tasosta.

Me pohdimme syitä siihen, miksi naiset feikkaavat orgasmeja ja tarjoamme käytännön vinkkejä aidon seksuaalisen nautinnon edistämiseen.

Älä teeskentele, hanki orgasmi

Sosiaaliset odotukset

Naiset saattavat tuntea yhteiskunnallista painetta mukautua perinteisiin sukupuolirooleihin, jotka korostavat orgasmeja seksuaalisen tyydytyksen perimmäisenä indikaattorina. Ajatus on siis, että vain orgasmi kertoo hyvästä seksistä. Orgasmien teeskentelystä tulee tapa miellyttää kumppaneita, sillä kuka haluaisi harrastaa huonoa seksiä.

Pettymyksen pelko

Naiset saattavat pelätä tuottavansa pettymyksen kumppanilleen, jos he näyttävät todellisen seksuaalisen tyytyväisyytensä (tai tyytymättömyytensä). Orgasmin teeskentely voidaan näin nähdä keinona suojella kumppanin egoa ja ylläpitää harmoniaa suhteessa.

Joillakin naisilla voi olla myös vaikeuksia viestiä toiveistaan ja tarpeistaan tehokkaasti, mikä johtaa eroavaisuuksiin heidän todellisen nautintonsa ja kumppaninsa havaintojen välillä. Mies (tai muu kumppani) luulee siis naisen nauttivan, vaikka näin ei olisikaan.

Seksuaalikasvatuksen vajeet

Riittämätön seksuaalikasvatus voi johtaa myös naisten seksuaalisen nautinnon ymmärtämättömyyteen – sekä miehillä että itse naisilla – mikä taas johtaa väärinkäsityksiin ja epärealistisiin odotuksiin. Orgasmien teeskentely voi syntyä sen uskon seurauksena, että orgasmin saaminen on ainoa tapa täyttää seksille asetetut odotukset. Jos seksuaalikasvatus olisi kattavampaa, voitaisiin yhteiskunnassa laajemmin ymmärtää mikä naisen orgasmi on ja miten seksin ei aina tarvitse tähdätä orgasmiin.

Yhteenveto

Orgasmin teeskentely on monimutkainen ongelma, johon liittyy useita taustatekijöitä, mukaan lukien yhteiskunnalliset paineet, ongelmat suhteen viestinnässä ja muu suhteen dynamiikka. Edistämällä avointa kommunikaatiota, seksuaalikoulutusta ja yhteiseen nautintoon keskittymistä (pelkän orgasmin tavoittelun sijaan), voimme luoda ympäristön, joka kannustaa aitoihin seksuaalisiin kokemuksiin.