Sperman nieleminen

Sperman nieleminen

Sperman nieleminen herättää monenlaisia reaktioita ja tunteita. Osa puolesta, osa vastaan. Mutta onko sperman nieleminen terveellistä vai haitallista? Me otimme selvää.

Ennen kuin kumppanit päättävät kokeilla sperman nielemistä, avoin kommunikaatio on avainasemassa. Haluaako mies nimenomaan, että nainen nielee spermat? Onko vastaanottava kumppani tähän valmis? Keskustelu kannattaa aloittaa ajoissa, ei vasta kun mällit on jo suussa.

Onko se haitallista?

Fysiologisesti sperman nieleminen on turvallista, kunhan molemmat osapuolet ovat terveitä. Sperman nieleminen ei siis ole terveydelle haitallista, mutta on tärkeää huolehtia mahdollisista seksitaudeista ja suojautua tarvittaessa kondomilla.

Vaikka sperman nieleminen voi olla nautinnollinen kokemus monille, voi siihen liittyä myös haasteita. Kommunikointi ja avoin keskustelu kumppaneiden välillä auttavat navigoimaan kaikista haasteista eteenpäin.

5 myyttiä sperman nielemisestä

Koska aihe on monelle tabu, me päätimme listata siihen liittyviä väärinkäsityksiä ja myyttejä.

Myytti #1: Sperman nieleminen on terveydelle haitallista

Useimmissa tapauksissa sperman nieleminen ei ole terveydelle haitallista aikuisille, jotka ovat terveitä eivätkä kärsi erityisistä allergioista. Sperma koostuu pääasiassa proteiineista, vitamiineista ja mineraaleista. Se ei myöskään ole kaloririkasta, joten se ei vaikuta merkittävästi ruokavalioon.

Myytti #2: Sperman nieleminen on aina mukava kokemus

Seksuaaliset mieltymykset vaihtelevat suuresti yksilöittäin. Jotkut kokevat sperman nielemisen nautinnollisena osana intiimiä hetkeä, kun taas toiset eivät ole siitä ollenkaan kiinnostuneita tai saattavat kokea sen epämiellyttävänä. Jotkut eivät yksinkertaisesti tykkää mällin mausta tai koostumuksesta ja heille kokemus voi olla jopa ällöttävä.

Myytti #3: Sperman nieleminen estää raskauden

Sperman nieleminen ei ole tehokas ehkäisymenetelmä, sillä ikinä ei voi olla 100 % varma, että jokainen tippa on mennyt oikeaan paikkaan. Raskauden mahdollisuus säilyy, jos sperma joutuu emättimeen tai sen läheisyyteen. Jos seksiä harrastetaan ilman kondomia, voi siittiöitä päätyä vaginaan jo ennen itse ejakulaatiota. Kondomi on varmin tapa estää ei-halutut raskaudet.

Myytti #4: Kaikki miehet haluavat, että nainen nielee mällit

Miesten mieltymykset tässä asiassa vaihtelevat suuresti. Jotkut voivat kokea sen kiihottavana ja intiiminä eleenä, kun taas toiset eivät välttämättä välitä siitä yhtään. On tärkeää kunnioittaa kumppanin toiveita ja keskustella avoimesti seksuaalisista odotuksista. Vastaanottava osapuoli siis päättää mihin spermat laitetaan ja mitä niillä tehdään – ei ejakuloiva mies.

Myytti #5: Sperman nieleminen on pelkästään seksuaalinen teko

Sperman nieleminen on toki aina jossain määrin seksuaalinen teko – mutta siihen voi liittyä runsaasti tunteita aina intimiteetistä ja luottamuksesta lähtien. Se voi olla tapa näyttää kumppanille omaa valmiutta ”uhrautua” hänen puolestaan. Nainen voi siis pyrkiä näyttämään, että hän on valmis miellyttämään miestä.

Yhteenveto

Sperman nieleminen on mielenkiintoinen aihe. Se ei ole perusterveelle ihmiselle mitenkään haitallista – mutta ei myöskään mitenkään erityisen terveellistä. Tosin muutaman 2000-luvun alussa tehdyn tutkimuksen perusteella sperman nieleminen voi olla terveellistä ja parantaa muun muassa mielialaa. Tutkimusasetelmat ovat kuitenkin hieman kyseenalaisia, joten todettakoon tässä lopuksi vaan, että jokainen pari päättäkööt itse nieleekö vai sylkeekö.