Sapioseksuaalisuus

Mitä tarkoittaa sapioseksuaalisuus

Sapioseksuaalisuus tarkoittaa vetoa älykkyyteen ja älyllisiin keskusteluihin ensisijaisena tekijänä hänen seksuaalisissa ja romanttisissa mieltymyksissään. Sapioseksuaalinen suuntautuminen korostaa henkisen yhteyden ja älyllisen stimulaation merkitystä ihmissuhteiden muodostumisessa.

Määritelmä

Sapioseksuaalisuus määritellään siis vetovoimaksi älykkyyteen. Yksilö suosii kumppaneita, jotka osoittavat älyllistä kykyä. Sapioseksuaali kiinnostuu ensisijaisesti henkilöistä, jotka stimuloivat häntä henkisesti.

Sapioseksuaalisuus korostaa osallistuvien keskustelujen, yhteisten kiinnostuksen kohteiden ja älyllisen yhteensopivuuden tärkeyttä romanttisten ja seksuaalisten yhteyksien muodostumisessa. Sapioseksuaalisille henkilöille henkinen sitoutuminen toimii usein perustana henkiselle ja fyysiselle läheisyydelle.

Sapioseksuaalisuus ylittää siis pinnalliset ominaisuudet. Suuntaus korostaa yhteisten arvojen, kiinnostuksen kohteiden ja näkökulmien pohjalta rakentuvien merkityksellisten yhteyksien merkitystä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sapioseksuaaliksi tunnistavat henkilöt suhtautuvat vähättelevästi fyysiseen ulkonäköön. Todellisuudessa sapioseksuaalisuus täydentää vetovoimaa eikä korvaa sitä, ja monet sapioseksuaalit ihmiset arvostavat sekä älyllistä että fyysistä kemiaa.

Sapioseksuaalisuus ei ole pelkästään perinteisrä ”älyä”, vaan se kattaa myös tunneälyn. Kyky empatiaan, kyky ymmärtää tunteita ja kommunikoida tehokkaasti lisää syvyyttä sapioseksuaalisten yksilöiden suhteisiin.