Onko anaaliseksi kivuliasta

Onko anaaliseksi kivuliasta?

Anaaliseksi on aihe, joka on usein täynnä myyttejä ja väärinkäsityksiä. Moni peppuseksiä ensimmäistä kertaa pohtiva miettiikin, että sattuuko anaaliseksi? Onko peppuseksi siis kivuliasta ja mitä sille kivulle voi tehdä?

Todellisuus vaihtelee. Monelle anaalileikit ovat erittäin nautinnollisia, mutta riippuen omasta anatomiastasi, voi anaaliseksi etenkin väärin harrastettuna olla myös kivuliasta.

Anaaliseksi ei aina ole tuskallista

Yksi yleinen väärinkäsitys on, että anaaliseksi on tavallisesti kivuliasta. Vaikka on totta, että peräaukosta puuttuu emättimen luonnollinen voitelu, epämukavuus tai kipu peräaukon penetraation tai muun peppuleikin aikana ei todellakaan ole pakollista. Avain nautinnolliseen anaaliseksiin on rentoutuminen, riittävä liukuvoiteen käyttä ja rentoutuminen.

Mukavuuteen vaikuttaa moni tekijä

Listasimme alle pari tärkeintä.

1. Viestintä

Avoin kommunikointi kumppaneiden välillä on ensiarvoisen tärkeää. Toiveista, huolenaiheista ja rajoista keskusteleminen varmistaa, että molemmat osapuolet tuntevat olonsa mukavaksi ja ensinnäkin suostuvat peppuseksiin. Luottamuksen luominen ja jatkuvan viestinnän ylläpitäminen voivat vähentää ahdistusta merkittävästi. Tämä on erittäin tärkeää seuraavien asioiden kannalta.

2. Valmistautuminen ja rentoutuminen

Riittävä valmistautuminen, mukaan lukien koko kropan ja erityisesti peräaukon alueen rentouttaminen, vaikuttaa merkittävästi nautintoon ja mukavuuteen. Käytä esileikkiin aikaa sekä pepun että muun kropan alueella. Näin varmistat, että molemmat osapuolet ovat rentoutuneet ja valmiit peppuseksiin. Tämän jälkeen kannattaa aloittaa pienemmillä asioilla kuten seksileluilla tai sormilla. Penetraatio kannattaa tehdä hitaasti ja runsaalla liukuvoiteella. Vastaanottava osapuoli voi samalla aktiivisesti opetella rentouttamaan peräaukkoaan.

3. Lisää liukuvoidetta

Riittämätön voitelu on yleisin epämukavuuden syy peppuseksin aikana. Toisin kuin pillu, peräaukko ei voitele itse itseään. Korkealaatuisen, vesipohjaisen liukuvoiteen käyttö on siis tärkeää. Jos peppuseksi tuntuu kivuliaalta, kannattaa ihan ensimmäisenä lisätä hiukan liukkaria.

4. Oikeiden asentojen valinta

Erilaisten seksiasentojen kokeileminen antaa sinulle mahdollisuuden löytää juuri teille se parhaiten sopiva ja mukavin. Asennot, jotka mahdollistavat rentoutumisen, edistävät positiivista anaaliseksin kokemusta. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kyljellään lusikassa, doggy style, mahallaan makaaminen ja perinteinen lähetyssaarnaaja (tosin ehkä jalat koholla). Näistä etenkin kyljellään lusikointi auttaa vastaanottajaa usein rentoutumaan.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että anaaliseksi ei ole aina kivuliasta. Jos peppuseksi sattuu, kannattaa hidastaa tahtia ja lisätä liukuvoidetta. Mitä enemmän rentoudut, sen parempi. Jos anaaliseksi sattuu yhä vaan, kannattaa siirtyä pienempiin vehkeisiin (esim. peniksen sijasta käyttäkää pieniä anaalitappeja). Pienen totuttelun jälkeen, voi se kullikin peräaukkoon sujahtaa nautinnollisesti.